Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
K jesennému, chladnejšiemu obdobiu neodmysliteľne patria okrem teplých ponožiek a deky i drinky, ktoré nás zahrejú a navodia príjemnú atmosféru. Ak vám už nechutí piť počas jesenne len čaje a radi experimentujete, vyskúšajte exkluzívne jesenné koktaily.
Jesenné počasie je charakteristické únavo,u a všade na vás číhajú choroby zo zmien počasia a aj z nedostatku slnečných lúčov. Vitamíny a energia sa však dajú doplniť aj kreatívne a chutne.
Možno je to zmenou teplôt, možno striedajúcimi sa farbami ročného obdobia, ale máme chuť na klasické sezónne chute, ako je jablkový mušt, tekvica a korenie na pečenie. Nehovoriac o návrate k niektorým z hnedých destilátov, ktoré sme možno v slnečnom období zanedbávali. Či už ide o horúci drink, ktorý udrží vaše ruky v teple, alebo drink s jesennou tematikou, prinášame jedny z najlepších jesenných drinkov, ktoré si môžete pripraviť aj doma.
Autumn Fizz je dokonalý spôsob, ako osláviť zmenu ročných období. Lahodný jesenný drink je dokonalou zmesou byliniek a jesennej chuti.
Ingrediencie:
• 60 ml ginu GINJOY 45%
• 10 ml citrónovej šťavy
• agávový nektár (podľa chuti)
• cider ALPL Golden Times
• tymián a jablko na ozdobu
Postup
Nalejte gin do šejkra, pridajte citrónovú šťavu a agávový nektár. Pretrepte a potom nalejte do vysokého pohára. Dolejte cidrom. Ozdobte čerstvým tymianom a plátkom jablka.
Výborný koktail na báze trnkového ginu, ktorý si najlepšie vychutnáte počas „babieho leta“.
Ingrediencie:
• 50 ml sloe ginu Monkey 47 Sloe gin 29%
• 25 ml citrónovej šťavy
• 2 ČL cukrového sirupu
• ľad
• Prosecco Reya Prosecco
• plátok citróna
• čerstvé alebo mrazené černice
Nalejte gin, citrónovú šťavu a cukrový sirup do šejkra a naplňte kockami ľadu. Dobre pretrepte a potom sceďte do vysokého pohára. Dolejte Proseccom a jemne premiešajte. Ozdobte plátkom citróna a ostružinou.
Jeden z najpopulárnejších jesenných koktailov. Whisky Sour sa tradične vyrába z whisky, citrónovej šťavy, cukru a vaječného bielka. Whisky zahreje vaše telo i dušu.
Ingrediencie:
• 60 ml bourbonu Koval Bourbon Whiskey Organic 47%
• 25 ml citrónovej šťavy, čerstvo vylisovanej
• 15 ml jednoduchého sirupu
• vaječný bielok (voliteľné)
Postup
Pridajte bourbon, citrónovú šťavu, jednoduchý sirup a vaječný bielokdo šejkra a pretrepte nasucho 30 sekúnd bez ľadu. Pridajte ľad a znova pretrepávajte 15–20 sekúnd. Preceďte do pohára.
Nie je nič lepšie ako popíjať luxusnú horúcu čokoládu pri krbe. Kombinácia kvalitnej tmavej čokolády a rumu pôsobí proti stresu a jesennej melanchólií.
Ingrediencie:
• 50 ml rumu Blue Stamp 42%
• 300 ml plnotučného mlieka
• 100 g tmavej čokolády
• 75 ml smotany na šľahanie
• 1 strúhaný pomaranč
Postup
Mlieko a pomarančovú kôru jemne zohrejte na panvici, kým nezačne vrieť. Odstavte z ohňa a nechajte 5 minút lúhovať. Potom scedíte kôru. Pridajte tmavú čokoládu a miešajte, kým sa neroztopí. Vmiešajte smotanu a vráťte na sporák. Pridajte rum a podávajte.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.