Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Hovorí sa, že láska je sladká a pusinky sú najkrajším prejavom lásky. Prekvapte svoju lepšiu polovičku.
Pripravte jemu/jej lahodné snehové čokoládové pusinky s horúcim lesným ovocím a k nim odporúčam po kvapkách servírovať fortifikované víno Šaler z vinárstva Špalek.
Čas prípravy: 1 hodina 15 minút, počet porcií: 12
Recept pripravila Lenka z WinePlanet.sk. Víno odporučila someliérka Denisa Šutáková z WinePlanet.sk.
Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.
Ďalšie dezerty:
Vianočná medová torta s orechmi - RECEPT a tip na víno
Mrkvový koláčik s citrónovou glazúrou - RECEPT a tip na víno
Čokoládové brownie s lieskovcami - RECEPT a tip na víno
Hruškový tart s mandľovým krémom - RECEPT a tip na víno
1. Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov Celzia. Na pečenie si pripravíme plech a papier na pečenie.
2. Do veľkej misky si oddelíme 3 veľké bielky, pridáme štipku soli a vyšľaháme ich pomocou mixéru do polotuha.
3. Za stáleho miešania pridávame cukor, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu. Mixérom šľaháme až kým nám nevznikne krásny tuhý sneh.
4. Cukor sa rozpustí a sneh chytí lesklú glazúru. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a pomocou lyžice vlejeme trošku do snehu, no nemiešame.
5. Stačí keď odoberieme časť snehu, pofrkáme ho čokoládou, urobíme pár oblúčikov, aby sme vytvorili mramorový efekt a vytvoríme pusinky. Kreativite sa medze nekladú.
6. Pomocou lyžice vytvarujte menšie kopčeky a naukladajte ich na papier na pečenie.
7. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 10 minút. Potom teplotu znížime na 150°C a dopekáme približne 40 až 50 minút.
8. Keď sa budú dať ľahko odlepiť z papiera na pečenie, sú hotové. Počkáme, kým vychladnú.
V kastróle varíme mix ovocia spolu s trstinovým cukrom, kým nevznikne hustejšia kaša. Odstavíme z ohňa a necháme trochu vychladnúť.
Servírovanie:Vychladnutú pusinku prelejeme horúcim ovocím a podávame s čerstvými malinami a ozdobíme lístkami mäty.
K čokoládovej pusinke preliatej horúcim lesným ovocím odporúčam fortifikované červené víno Šaler 2015 z odrody Zweigeltrebe z vinárstva Špalek. Jeho plná a zároveň delikátna sladšia ovocná chuť skvele doplní krehké čokoládové pusinky a podporí ovocnú chuť prelivu. Víno odporúčam servírovať pri teplote 12-14°C.
Hrozno pochádza zo znojemskej podoblasti z Kraví Hory. Fortifikované červené víno vyrobené z odrody Zweigeltrebe, ktoré vyzrievalo v malých drevených sudoch s ideálnymi parametrami 96g/l prírodného zvyškového cukru a 4,7 g/l kyselín.
Rubínovo červená farba. Intenzívna vôňa kandizovaného ovocia a višní v čokoláde. Plná a bohatá chuť s termickým charakterom. Skvelá harmónia a dlhý, korenisto mandľový záver. Limitovaný počet 5000 fliaš. Pozrieť víno na eshope.
Vinárstvo Špalek opätovne vzniklo v roku 1991, kedy František Špalek, Marek Špalek a Petr Ilgner založili nové a zároveň klasické rodinné vinárstvo, ktoré od roku 2015 má certifikáciu BIO. Rodinné vinárstvo, ktoré hospodári na 12 ha viníc na Kraví Hoře u Znojma. Okrem tradičných bielych, ružových a červených vín vyrába aj vína zrejúce dlhšie na kvasničných kaloch, v dubových sudoch (Sur lie), vína likérové (Šaler) a vína prírodné, ktoré kvasia s divokými kvasinkami (Edelspitz).
Vyhláseným červeným vínom je rodinné cuvée Gryllus, ktoré zreje rok v malých dubových sudoch. Názov Gryllus po latinsky znamená svrček, ktorého môžete počuť vo viniciach. Vinárstvo Špalek je súčasťou VOC Znojmo.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.