Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Medzinárodný deň ekologického poľnohospodárstva bol menovaný Európskym parlamentom v roku 2021 a oslavuje sa 23. septembra. Vinárstvo Emiliana opätovne potvrdzuje oddanosť tomuto spôsobu hospodárenia. Emiliana považuje ekologické poľnohospodárstvo nielen za spôsob výroby vína bez chemikálií, ale aj spôsob ako žiť, myslieť a znovu sa spájať s prírodou, pretože sme jej súčasťou a blahobyt planéty závisí od našich činov.
Medzinárodný deň ekologického poľnohospodárstva sa každoročne koná 23. septembra. Ide o iniciatívu Európskeho parlamentu, Rady Európskej únie a Európskej komisie, ktoré podpísali spoločné vyhlásenie na oslavu tohto dodržiavania ako súčasť ekologického akčného plánu EÚ. Jeho cieľom je uznať úlohu ekologického poľnohospodárstva pri poskytovaní zdravých potravín a ochrane životného prostredia a zároveň zdôrazniť potrebu zviditeľnenia ekologických poľnohospodárov a povzbudiť všetkých, aby ich podporovali.
Vo Viña Emiliana si pripomínajú slová Janusza Wojciechowski, komisára pre poľnohospodárstvo Európskej únie v roku 2021, ktorý vyzdvihol ekologické poľnohospodárstvo ako „udržateľný postup, ktorý ctí prírodu, biodiverzitu a dobré životné podmienky zvierat. 23. september, ktorý sa zhoduje s jesennou rovnodennosťou (v Európe), považuje za symbol rovnováhy medzi poľnohospodárstvom a životným prostredím, verne odzrkadľujúc princípy ekologického poľnohospodárstva“.
Emiliana je najväčšie organické čilské vinárstvo. Vlastní 1 550 ha certifikovaných vinohradov. V roku 1986 bolo založené Rafaelom a Juanom Guilisasti. Vinice sa nachádzajú v oblastiach Maipo, Colchagua, Casablanca, Bio-Bio, Cachapoal a Limar, sú ovplyvnené Pacifickým prúdom a pohorím Ánd. Konzultantom vinárstva je Álvaro Espinoza. Emiliana vyrába vína v 6 kategóriách. Základný rad Adobe Reserva, Novas, potom Signos de Origen nasledovaný prestížnymi vínami Ge a Coyam, šumivé vína a Late Harvest. Ge z ročníka 2001 bolo vyhlásené za najlepšie víno Južnej Ameriky v kategórii Biodynamic. Ide o zmes Carmenere, Syrah a Cabernet Sauvignon, ktorá zreje 16 mesiacov vo francúzskych sudoch. Vinárstvo sa neúnavne usiluje o výbornú kvalitu svojich vín, pričom vždy dodržuje základné princípy ochrany životného prostredia.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.