Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Halloween je oslava všetkého strašidelného a tajomného, na ktorú sa tešia najmä deti. Ak vás tento rok prídu strašiť duchovia, pohostite ich tortou Red Velvet podľa receptu od Lenky. Môžete im k torte naliať Bobulo z Karpatskej Perly, aby vás už viac nestrašili.
Čas prípravy: 40-50 min
Počet porcií: 12 kusov (priemer tortovej formy 22 cm)
Recept pripravila Lenka z WinePlanet.sk. Víno odporučila someliérka Denisa Šutáková.
Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.
1. Ako prvé si vopred predhrejeme rúru na 175 stupňov a pripravíme si tortovú formu, ktorú vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou.
2. Do misy preosejeme múku, kakao a pridáme soľ. V druhej mise si zmiešame cmar s potravinárskym farbivom.
3. Zmäknuté maslo si vyšľaháme s cukrom, pridáme vajcia a vanilkový extrakt. Zmes stále šľaháme.
4. Do cesta postupne zašľaháme múku s práškom do pečiva a zafarbený cmar.
5. Jedlú sódu si dáme do hrnčeka, zalejeme jablčným octom a ako náhle nám zmes vybehne, vmiešame ju opatrne do cesta.
6. Hotové cesto vylejeme do pripravenej formy. Pečieme 30 až 40 minút dozlatista.
7. Každá rúra pečie inak, preto red velvet korpus priebežne kontrolujeme a strážime.
8. Nakoniec skúsime, či je upečený pomocou špajle. Upečený korpus necháme vychladnúť .
9. Medzitým pripravíme krém. Zmiešame mascarpone, tvaroh s cukrom a vyšľaháme.
10. Šľahačku si tiež vyšľaháme a potom ju opatrne vmiešame do mascarpone tvarohového krému.
11. Krém by mal byť krásne vyšľahaný a jemný. Vychladnutý korpus prerežeme na 3 časti a naplníme pripraveným krémom.
12. Hotovú tortu dáme na chvíľu vychladiť do chladničky.
Servírovanie: Tortu pofrkame malinovým sirupom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Halloween, celým názvom “All Hallow´s Eve” (podvečer všetkých svätých) je pomenovanie pre predvečer významného sviatku Samhain, ktorý oslavovalo keltské obyvateľstvo Britských ostrovov. Hovorí sa, že Kelti týmto sviatkom oslavovali ukončenie leta a začiatok zimy. Bol to podľa nich sviatok, ktorému ďakovali za úrodu.
Taktiež sa snažili komunikovať s duchmi, prinášali dary zosnulým predkom, či veštili, aká bude nadchádzajúca zima. Verili, že v túto čarovnú noc sa duše mŕtvych vracajú na zem a snažia sa ovládnuť všetko živé. Oslavuje každý rok 31. októbra.
Keďže oslavu Halloween si užívajú najmä deti, ktoré milujú sladké, k torte Red Velvet odporúčam ružový hroznový mušt Bobulo z Karpatskej Perly. Čistá hroznová šťava z modrých odrôd André a Modrý Portugal má sviežu, ovocnú chuť, ktorá vyváži sladkosť torty.
100% hroznová šťava. Čerstvo lisovaná za studena z modrých odrôd André a Modrý Portugal. Pasterizovaná a obsahuje prírodný hroznový cukor. Šťava má čistú chuť hrozna. Nápoj neobsahuje alkohol. Ukázať mušt na eshope.
História rodinného vinárstva Karpatská Perla sa začala písať v roku 1997. Dnes vlastnia 50 hektárov rodiacich vinohradov v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti v okolí Šenkvíc a Modry.
Od roku 2019 Karpatská Perla obrába a ošetruje všetky svoje vinohrady ekologicky. Používajú len bio prípravky na ochranu vinohradov. Víno nechávajú od roku 2017 spontánne fermentovať a používajú len minimum síry, len ak si to víno vyžaduje. Ich najdôležitejším vinohradom je Suchý Vrch. Vynikajúce Veltlínske zelené z honov Noviny a Ingle v Modranskom chotári. V tomto roku sa pokúsia úspešne dokončiť aj certifikáciu Bio výroby vína.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.