Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Adamus prestavuje kombináciu toho najlepšieho z regiónu Bairrada v Portugalsku. Unikátny a inovatívny štýl super prémiových ginov s výnimočnou kvalitou a dizajnom. Prinášame vám najlepšie koktaily s ginom Adamus, ktoré sa ľahko pripravujú.
Prečítajte si blog: ADAMUS – Diamant v každej fľaši
V roku 2014 sa Destilarie Levira rozhodla inovovať a vydať sa na nové trhy s privátnou značkou Adamus. Každá fľaša je navrhnutá a zdobená ako diamant, aby odovzdala starostlivosť, ktorá je venovaná pri výrobe destilátu. Korok, portugalský symbol, má fazetový výbrus simulujúci tvarovanie diamantu.
Adamus je handcrafted premium gin z Portugalska. Základom je odroda hrozna Baga z oblasti Barraida. Sortiment bylín použitých pri výrobe ginu pochádza zo svahoch nachádzajúcich sa medzi pohorím Buçaco a pobrežím. Perfektná kombinácia 18 rastlinných látok pochádzajúcich z ekologických fariem (borievka, ibištek, pennyroyal (druh mäty), škorica, pomaranč, citrón, kardamón, zázvor, šalvia, levanduľa a mnoho ďalších) a hrozno odrody Baga da Bairrada. Rastlinné látky sú destilované parou, jedna po druhej, v medených stĺpcoch, vďaka čomu je chuť intenzívnejšia. Zdroj receptov a foto: Adamusgin.com
Svetová klasika s jemnosťou hrozna a korenistým nádychom zázvoru. Zdieľajte s dobrou spoločnosťou.
1. Naplňte pohár Gin Adamus ľadom
2. Ľad v pohári „otočte“ pomocou barovej lyžice
3. Vypustite prebytočnú vodu z pohára
4. Pridajte tri prekrojené bobuľky hrozna
5. Pridajte plátok zázvoru
6. Pridajte 50 ml Adamus Gin
7. Jemne pridajte 200 ml toniku Erasmus
Zjednodušená verzia kokteilu French 75, ktorý sa len z 3 ingrediencií pripravuje veľmi jednoducho a poteší každého.
1. Naplňte šejker ľadom.
2. Pridajte 25 ml ginu Adamus a 25 ml malinového likéru.
3. Pretrepávajte 30 sekúnd.
4. Preceďte do vychladenej flauty na šampanské.
5. Naplňte zvyšok pohára šampanským.
Potešte každého hosťa dokonalým a jednoduchým kokteilom vyrobeným z bazalky a jahôd, ktorý vyvažuje komplexnú chuť Adamus.
1. Rozdrvte 2 jahody s čerstvou bazalkou v šejkri.
2. Pridajte 60 ml ginu Adamus, 12 ml limetkovej a 12 ml citrónovej šťavy
3. Pridajte 1 polievkovú lyžicu agávového sirupu.
4. Pridajte ľad a dôkladne pretrepte.
5. Nalejte do vychladeného koktailového pohára
6. Pohár ozdobte polovicou jahôd alebo podľa želania.
7. Jemne pridajte 200 ml toniku Erasmus
Koktail plný osobnosti, podávajte a užívajte si dobrú spoločnosťou.
1. Do šejkra pridajte kocky ľadu
2. Pridajte 30 mlGin Adamus
3. Pridajte 30 ml eukalyptového sirupu
4. Pridajte 25 ml citrónovej šťavy
5. Pridajte 25 ml pomarančového džúsu
6. Pridajte 30 ml bieleho portského vína Graham´s
7. Pridajte 15 ml vaječného bielka
8. Silne pretrepte, kým šejker nevychladne
9. Pomocou sitka podávajte v koktailovom pohári
Eukalyptový sirup cca 700 ml:
1. Varte 2 minúty 5 eukalyptových listov rozdrvených v 250 ml vody
2. Odstráňte listy eukalyptu
3. Do 250 ml vody pridajte 500 g bieleho cukru
4. Počas varu miešajte, kým sa cukor a voda nestane sirupom
5. Pred použitím na koktail nechajte vychladnúť
Vďaka intenzívnej farbe a žiarivej chuti si tento kokteil určite zamilujete nielen na Valentína.
1. Do šejkra pridajte ľadové kocky
2. Pridajte 30 ml Gin Adamus
3. Pridáme 30 ml ibištekového sirupu
4. Pridajte 25 ml citrónovej šťavy
5. Pridajte citrónovú kôru
6. Pridajte 15 ml vaječného bielka
7. Silne pretrepte, kým šejker nevychladne
8. Pomocou sitka podávajte v koktailovom pohári
Ibištekový sirup cca 700 ml:
1. Dehydrovaný kvet ibišteka povarte 2 minúty v 250 ml vody
2. Kvet ibišteka vyberte z vody
3. Do 250 ml vody pridajte 500 g bieleho cukru
4. Počas varu miešajte, kým sa cukor a voda nestane sirupom
5. Pred použitím na koktail nechajte vychladnúť
Adamus je handcrafted premium gin z Portugalska. Symbolizuje všetky skúsenosti a hodnoty, zhmotnené v prémiovom organickom suchom gine. Východiskovým bodom je odroda hrozna Baga z oblasti Barraida.
Sortiment bylín použitých pri výrobe ginu pochádza zo svahoch nachádzajúcich sa medzi pohorím Buçaco a pobrežím. Perfektná kombinácia 18 rastlinných látok pochádzajúcich z ekologických fariem (borievka, ibištek, pennyroyal (druh mäty), škorica, pomaranč, citrón, kardamón, zázvor, šalvia, levanduľa a mnoho ďalších) a hrozno odrody Baga da Bairrada.
Rastlinné látky sú destilované parou, jedna po druhej, v medených stĺpcoch, vďaka čomu je chuť intenzívnejšia. V roku 2015 bol prvýkrát vyrobený Adamus Organic Dry Gin v limitovanej sérii 4448 fliaš.
Adamus Gin Signature Edition 2021 je odetý do jedinečných farieb, ktoré odrážajú charakter tejto špeciálnej edície.
Potlač bola navrhnutá a vyrobená spôsobom vo vrstvách, aby sa dal čítať zvonku i zvnútra kvet čiernej bazy. Ide o predefinovaný pôvodný vzorec organického suchého ginu pridaním výraznej rastlinnej látky, bazový kvet.
Limitovaná fľaša s podpisom Master Distillera Rui Cruza zachováva podstatu značky Adamus. Kombinuje v sebe destilát z bazových kvetov, ikonickú odrodu hrozna Baga da Bairrada’s a byliniek (ibištek, borievka, pomaranč, citrón, škorica, zázvor, kardamón, šalvia a levanduľa).
Rastlinné látky sú destilované parou, jedna po druhej, v medených stĺpcoch. Evokuje harmóniu, eleganciu a jednoduchosť prírody. Vonkajšie balenie je vyrobené zo 100% recyklovateľného a biologicky rozložiteľného papiera. Organic, vegan.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.