Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Likéry sú historickí potomkovia bylinných liečiv. Vyrábali sa vo Francúzsku už v 13. storočí, často ich pripravovali mnísi. Dnes sa vyrábajú po celom svete, bežne sa podávajú čisté, s ľadom, ku káve alebo v kokteiloch.
Francúzske slovo likér je odvodené z latinského liquifacere, čo znamená „rozpustiť“.
BLOG: Likéry - sladké potešenie
Likér slúži ako nevyhnutný doplnok takmer každého miešaného nápoja. K dispozícii je veľa príchutí likérov ako je čokoláda, káva, ovocie a orechy. Likéry môžu zvýrazniť chuť v miešanom nápoji a sú skvelým doplnkom koktailov.
Ingrediencie
• 3 cl ABK6 Cognac Honey Liqueur
• limetka
• perlivá voda
• kocky ľadu
Postup
Do pohára pridajte kocky ľadu. Potom zalejeme likérom Honey ABK6, šťavou z polovice limetky a premiešame. Pridajte perlivú vodu podľa chuti a vychutnajte si.
Ingrediencie
• 60 ml vodky St. Nicolaus Extra jemná
• 15 ml Piemme Noci di Sorrento orechový likér
• espresso
• 15 ml jednoduchého sirupu
Postup
Uvarte espresso a nechajte mierne vychladnúť. Pridajte vodku, jednoduchý sirup a orechový likér do koktailového šejkra naplneného ľadom. Energicky pretrepte šejker, až kým nebude mrazivý na dotyk. Preceďte do pohára na martini alebo coupé. Ozdobte kávovými zrnami, štipkou kávovej usadeniny alebo štipkou škorice.
Ingrediencie
• 60 ml KOVAL Cranberry Gin likér
• 90 ml sódovej vody
• Reya Prosecco
Postup
Do pohára pridajte likér, sódu a doplňte Proseccom. Podávajte ozdobené nakrájanými citrusmi.
Ingrediencie
• 40 ml bylinného likéru Dr.Kramer
• 100 ml Erasmus Bond Classic Tonic Water
Postup
Zmiešajte bylinný likér Dr.Kramer so tonikom a osviežujúci drink je na svete. Doplniť ho môžete ľadom a badiánom, ktorý zvýrazní korenenú chuť likéra.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.