Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Château d´ Angles je vinárstvo v Languedocu pod vedením známeho enológa Erika Fabreho, ktorý predtým pôsobil v Bordeaux ako technický riaditeľ v Château Lafite-Rotschild. Získal množstvo ocenení vín na medzinárodnej úrovni. Vianney Fabre, syn Erica, s ktorým dnes spoločne vedie vinárstvo, študoval v Bordeaux a pracoval päť rokov v Champagne Bollinger. Château d'Angles sa nachádza v srdci chránenej prírodnej oblasti La Clape a dodržiava zásady udržateľného poľnohospodárstva. V júni 2015 sa oblasť La Clape stala prvou apeláciou v Languedocu.
Rodina Fabreovcov prevzala Château d'Angles v roku 2002, rýchlo spoznala potenciál pôdy, podnebia a hrozna, vo vinárstve kombinujú to najlepšie z tradičného pestovania odrôd a modernej techniky.
Tristo slnečných dní, osviežujúci stredomorský vánok, štrkovitá pôda s vyšším obsahom vápenca a staré vinice, to všetko vytvára dokonalé podmienky pre pestovanie hrozna a výrobu kvalitných vín. Trvalo udržateľné postupy vo vinohrade s vysokou environmentálnou hodnotou (úroveň 3).
Pokiaľ ide o životné prostredie používajú kompostované výlisky, mulčovanie, žiadne insekticídy, herbicídy na ničenie buriny. Ručný viacfázový zber, selekcia hrozna, pomalé vyzrievanie vín vo francúzskych dubových sudoch. Château d'Anglès produkuje jedni z najvýraznejších a najelegantnejších vín terroiru La Clape na juhu Francúzska.
Eric Fabre: „Usadil som sa v La Clape kvôli odrode Mourvèdre. Milujem jeho vôňu a jeho jemnú a pritom silnú štruktúru. Bourboulenc, miestna biela odroda, mi bola zjavením. Vďaka optimálnej zrelosti hrozna som sa snažil získať to najlepšie z tohto terroiru “
Červené vína sú postavené na odrode Mourvèdre, ktorá dáva vínu štruktúru, Syrah a Grenache Noir ovocno herbálny štýl s jemným dotykom Carignanu. Ručný zber hrozna trvá i dva mesiace, podľa zrelosti jednotlivých odrôd. Rada Gran Vin Rouge sa vyznačuje veľmi dlhou maceráciou až 50 dní. Syrah a Mourvèdre sa zmiešajú a spolu 10 mesiacov zrejú v 3-4-ročných francúzskych dubových sudoch.
Grenache zreje v nerezových tankoch, aby si zachovala ovocnosť. Prirodzená stabilizácia, statické čírenie gravitáciou, bez filtrácie. Výsledný pomer odrôd v cuvée závisí od ročníka.
Plná ovocno korenistá chuť s výbornou tanínovou štruktúrou a harmóniou. Víno s typickým mediteránskym prejavom a potenciál pre vyzrievanie. Výborný partner k marinovanému srnčiemu ragú s omáčkou z lesných plodov a vína.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.