Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Ružové giny zažívajú boom, majú obrovskú základňu fanúšikov. Dá sa povedať, že trh je zaplavený ružovým ginom. Dnes predstavuje viac ako 14 % z celkového predaja ginu. Ružový gin je tiež zodpovedný za pritiahnutie mnohých nových spotrebiteľov. 54 % konzumentov ružového ginu predtým gin vôbec nepilo. Je ideálnym predmetom pre fotografie na sociálnych sieťach.
Spríjemnite si večer osviežujúcou kombináciou ginu s tonikom. Milovníci tohto drinku sa iste potešia, gin aj tonic sú teraz v akci až -15%!
Ružový gin sa historicky používal na označenie typu kokteilu, ktorý sa stal populárnym v Anglicku v polovici 19. storočia. Pozostával z ginu Plymouth a štipky Angostura bitters, vďaka ktorej získal nápoj ružovkastú farbu. Ružový gin bol vytvorený pravdepodobne členmi Kráľovského námorníctva. Do ginu Plymouth bol pridaný Angostura bitters, ktorý sa používal na liečbu morskej choroby. Kráľovské námorníctvo prinieslo tento klasický koktail Pink Gin do barov v Anglicku. V 70-tych rokoch 19. storočia sa stal populárnym. Výrobcovia ginu začali vyrábať giny nielen zafarbené, ale i ochutené ovocím a kvetmi, aby oslovili širšie publikum. Ružová farba sa uchytila v Európe aj v rodisku ginu, v Spojenom kráľovstve.
Angostura bitters je bylinný alkoholový prípravok na báze horca, bylín a korenia, vyrábaný House of Angostura v Trinidade a Tobagu. Zvyčajne sa používa na ochutenie nápojov.
Ružový gin sa vyrába rovnako ako každý iný gin prostredníctvom destilačného procesu. Po tomto procese sa pridávajú príchute a farbivá, aby sa gin zafarbil naružovo. Bežné prísady ružového ginu sú červené bobule (ako jahody a červené ríbezle), okvetné lístky ruží. Ružové giny sú macerované s rastlinnými látkami a ovocím po destilácii, aby sa dosiahol ich farebný odtieň. Po dokončení procesu je ružový gin pripravený na vychutnanie v horúci letný deň s trochou toniku.
Grapefruit bol inšpirovaný španielskymi citrusovými hájmi a ochutený libérijskými ružovými grepmi. Za výnimočným chuťovým profilom tohto nevšedného ginu stojí však celý zástup rastlín. Okrem borievky a ružového grapefruitu v ňom nájdete aj koriander, škoricovú kôru, kosatcové korene, koreň archangeliky, sladké drievko, sladký pomaranč a citrón.
Prémiový londýnsky gin ochutený jahodami. Vyrába sa podľa rovnakého receptu ako pôvodný Beefeater London Dry s infúziou prírodnej jahodovej arómy. Jemná ovocná príchuť jahôd dokonale ladí s klasickými tónmi borievky a citrusov a vytvárajú vyvážený súčasný londýnsky gin s nádychom sladkej jahody.
Gin, ktorý zaujme nielen svojim dizajnom, ale je aj lahodnosťou. Ponúkaný v atraktívnej fľaštičke z drahých kameňov. Ružový gin s kráľovským charakterom a inšpirovaný letným ovocím. Na základe receptúry Pink 47 Gin sa Pink Royal Gin prezentuje s rastlinnými látkami, ako je talianska borievka, západoafrický muškátový oriešok a španielske mandle, okrem vôní letného ovocia, ako sú maliny, čučoriedky a brusnice. Štyrikrát destilovaný a potom ochutený malinami, černicami a brusnicami, ktoré dodávajú charakteristickú ovocnú príchuť. Plný a komplexný. Vychutnáte si ho čistý, s tonickom alebo v sofistikovaných kokteiloch.
50 ml Beefeater Pink Strawberry Gin
20 ml čerstvej citrónovej šťavy
5 ml cukrového sirupu
10 ml Crème de Mûre
Mäta
50 ml Whitley Neill Pink Grapefruit
75 ml limonády/sódovej vody
mäta
plátky ružového grapefruitu
45 ml Pink 47 Royal Gin
10 ml suchého a sladkého vermútu
25 ml pomarančového džúsu
Ružový gin pokrýva široké spektrum chuťových profilov, od kvetinových cez bylinkové až po mierne sladké. Tieto príchute sú závislé od rastlinných látok, s ktorými je gin macerovaný.
Typický ružový gin je jedna časť ginu a štipka angostura bitters. Angostura bitters je to, čo urobilo ružový gin ružovým, hoci v súčasnosti ružová farba pochádza z použitého ovocia alebo farbív. Zvyčajne sa dolieva vodou alebo tonikom. Ružový gin by nemal mať v recepte žiadny pridaný cukor, pretože to uberá z ikonickej chuti.
Ružový gin sa podáva aj s tonikom, ktorý sa zvyčajne skladá zo 4 kvapiek angostura bitters a 2 dávok ginu, ktoré sa potom dolievajú tonickom. Podáva sa v pohári na ľade a potom môže byť ozdobený citrónom.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.