Blog na tému Karpatská Perla
Odísť z témyAký prípitok zvoliť na Silvestra? Tento rok sa otvára ružové Prosecco.
16. 12. 2020Počas silvestrovskej noci sa vypije viac bubliniek ako za celý rok. Prípitok o polnoci so šumivým vínom je kľúčovým okamihom Silvestra. Tento rok sa v mnohých rodinách a pohárikoch zjaví novinka na svetovom trhu - ružové Prosecco.
Inšpirujte sa výberom someliéra Top výber šumivých vín a champagne
Oslávte Silvester s výbornými bublinkami
04. 12. 2020Silvester je spojený s oslavou príchodu Nového Roka. Počas silvestrovskej noci sa vypije viac bubliniek ako za celý rok. Prípitok o polnoci so šumivým vínom je kľúčovým okamihom Silvestra, kedy sa zamýšľame nad uplynulým rokom a tešíme sa na to, čo nám prinesie ten nový.
Inšpirujte sa výberom od someliéra - Top výber šumivých vín a champagne
Vianoce u slovenských vinárov
03. 12. 2020Vianočné sviatky sú jediným obdobím, kedy sa vinár môže na chvíľu zastaviť a oddýchnuť si. V kľude si otvorí víno, ktoré má odložené v pivnici a teší sa, že ho ochutná so svojou rodinou a priateľmi. Ako však trávia Vianoce slovenskí vinári? Aké víno si otvoria k štedrej večeri a hlavne, čo si želajú do Nového roku 2021? Prinášame Vám rozhovory s piatimi vinármi na tému Vianoce u slovenských vinárov.
Prečítajte si články Vianoce u vinárov z južnej Moravy a Ako trávia Vianoce zahraniční vinári
Ročník 2020 z pohľadu slovenských a moravských vinárov
12. 11. 2020Ročník 2020 bol pre slovenských a moravských vinárov dobrý hlavne pre biele odrody. Veľa pršalo a to najmä v októbri, čo narobilo vrásky nejednému vinárovi. Zberať, či počkať. Poloha vinohradov vo vinohradníckej oblasti, pôda, celoročná starostlivosť a zdravotný stav viniča zohrali najdôležitejšiu úlohu. Prinášame Vám vyjadrenia slovenských a moravských vinárov ako oni hodnotia rok 2020 vo svojich viniciach.
Podporme slovenských vinárov počas druhej vlny pandémie
29. 10. 2020Slovenskí vinári a cech vinohradníkov a vinárov Slovenska apelujú na slovenských spotrebiteľov, aby v najbližších týždňoch uprednostnili nákup slovenských vín. Bez relevantnej podpory od štátu v čase pandémie je to podľa nich jediná možnosť, ako môžu prežiť vinári a existujúce vinohrady.