Blog on topic Santa Margherita
Leave topicTOP biele vína z Talianska
16. 08. 2021Taliansko býva spájané najmä s červenými vínami, ale pravdou je, že sa tu pestuje viac bielych ako modrých odrôd v pomere 57 % ku 43 %. Táto krajina ponúka množstvo autochtónnych odrôd, ktoré sa určite oplatí ochutnať. Biele vína bývajú značne zatienené slávnymi červenými.
Najkvalitnejšie talianske biele vína sú komplexné a je možné ich zaradiť k najlepším bielym vínam sveta.
Veľké ocenenie pre Santa Margherita - Vinárstvo roka 2021
30. 03. 2021Spoločnosť Santa Margherita Wine Group získala titul „Vinárstvo roka“ udelené sprievodcom Gambero Rosso v kategórii „Talianske vína 2021“. Gambero Rosso je jedna z najprestížnejších vinárskych publikácií v Taliansku. V roku 2019 Santa Margherita predala viac ako 22 miliónov fliaš v 94 krajinách po celom svete.
Prípitok na Silvestra. Bude to Prosecco, slovenský sekt alebo šampanské?
11. 12. 2020Silvester je spojený s oslavou príchodu Nového Roka. Väčšina ľudí trávi Silvestra s rodinou alebo priateľmi v meste, na chate alebo sa vyberie stráviť tento čas mimo Slovenska.
Nech ste už kdekoľvek, o polnoci si všetci pripíjame na Nový Rok.
Aké víno si otvoriť na Vianoce? Vianočné rady a tipy someliéra
30. 11. 2020K vianočným sviatkom neodmysliteľne patrí dobré jedlo a víno, ktoré si v bežné dni nemáme čas dopriať. Ako sa však orientovať pri dnešnej širokej ponuke vín? Čo sa hodí ku kaprovi, kapustnici a oblátkam? Prinášame vám niekoľko typov, ktoré vám spestria blížiace sa chvíle pokoja a pohody.
Vybrali sme za vás: Set troch vín na štedrovečerný stôl, teraz -10%.
Talianske víno a talianske cestoviny patria k sebe
27. 08. 2020Talianske vína a kuchyňa je na Slovensku veľmi populárna. I keď tohtoročné leto bolo poznačené koronou a väčšina dovolenkárov ostalo doma, ešte pred rokom bola top destináciou pre Slovákov práve Taliansko. Slováci milujú Taliansko, taliansku kuchyňu a vína. Rôzne úpravy cestovín, pizzu a rizoto sa pripravujú takmer v každej slovenskej domácnosti a reštaurácii, avšak kvalita nie vždy zodpovedá tomu, čo je na tanieri. Kvalitná pasta je základom. A vybrať k nej správne víno je úlohou someliéra.