Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Trblietajúce sa svetlá, borovicová vôňa a izby plné smiechu. Vianočné sviatky sú čarovným časom, ktorý môžete stráviť s priateľmi a rodinou. Stôl vyzdobený lahodným jedlom a vínom patrí k Vianociam.
Vinárstvo Villa Maria prináša niekoľko fantastických odporúčaní, ktoré vám uľahčia zapôsobiť na svoju rodinu i hostí dokonalou vianočnou kombináciou. Od pikantného bieleho vína odrody Sauvignon Blanc, ktorý vyzdvihne jemnú chuť pečenej hydiny až po ovocný Pinot Noir, ktorý zvýrazní zemitú chuť v akomkoľvek pokrme s hubami.
Prineste trochu ľahkosti s príchuťou citrusov, citrónovej trávy a mučenky, ktoré nájdete vo víne Private Bin Sauvignon Blanc. Najuniverzálnejšie víno. Sauvignon Blanc zvýrazní jemnú chuť ľahších pokrmov a tiež pozdvihne najmä morské plody.
Pečené kura/morka: šťavnatosť Sauvignonu pretína pikantnosť pripravenej hydiny bez toho, aby dominovala nad jeho chuťou .
Kanapky z morských plodov: údený losos, krevetový kokteil alebo ustrice. Akákoľvek jednohubka s morskými plodmi, ktorú uvažujete podávať počas Vianoc, bude ťažiť zo sviežosti Sauvignonu, vďaka čomu morské plody zažiaria.
Kozí syr: Či s pečivom alebo v šaláte, kozí syr a Sauvignon Blanc je úžasná kombinácia. Sauvignon pomôže zvýrazniť charakteristickú chuť kozieho syra.
TIP na víno: Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc 2022
Private Bin East Coast Chardonnay má ovocný výraz s vôňou žltého ovocia, citrusových kvetov a jemnými náznakmi sušených fíg. Víno je veľmi všestranné, pokiaľ ide o kombináciu s pokrmami. Toto víno má stredne plné telo a dobre sa hodí k bohatším jedlám, ktoré v tomto ročnom období milujeme.
Krémové jedlá: Krémová zemiaková kaša, gratinované zemiaky alebo smotanové omáčky s cestovinami spolu so Chardonnay povýši tieto bohaté pokrmy.
Pečené bravčové mäso: Pečené, grilované alebo BBQ, Chardonnay doplní chuť bravčového mäsa, najmä ak je pripravené s bylinkami alebo smotanovými omáčkami.
Antipasty: Chardonnay je skvelou voľbou s rôznymi druhmi mäsa, morskými plodmi, zeleninou alebo syrom. Jemné orieškové tóny získané z vyzrievania vína v dubovom sude dodajú každému pokrmu hĺbku a komplexnosť. Taktiež sa výborne kombinuje i s údenou šunkou.
TIP na víno: Villa Maria Private Bin East Coast Chardonnay 2022
Svieže a zábavné Rosé s vôňou jahôd, ružového grapefruitu a jemných kvetov. Private Bin Rosé má úžasný svieži charakter. Toto víno sa výborne hodí k ľahším pokrmom, ktoré si vychutnáte i počas vianočných prázdnin.
Glazúrovaná šunka: Ovocnosť vína vytvorí skvelú kombináciu s glazovanou šunkou. Víno vyzdvihuje pikantnú umami chuť šunky.
Mäkké syry: Rosé je ideálne mať po ruke k mäkkým syrom, ako je syr Brie. Ovocnosť a mineralita vo víne vytvára kontrast ku smotanovej chuti v syre.
Niečo pikantné: Jemná sladkosť v tomto ružovom víne sa skvele hodí k pikantným pokrmom.
TIP na víno: Villa Maria Private Bin Hawkes Bay Rosé 2021
Private Bin Pinot Noir dokonale zachytáva esenciu chladného podnebia v Marlborough. Predvádza svoju arómu a chuť zrelých čerešní, lesných plodov a jemného korenia. Má hodvábne triesloviny a jemnú textúru. Toto víno sa skvele hodí k širokému radu pečených zeleninových a mäsových jedál, vďaka čomu je klasickou voľbou pre výdatné vianočné pokrmy.
Pečené jahňacie: Pinot Noir s pečeným jahňacím mäsom s bylinkovou krustou je klasická kombinácia, ktorá zvýrazní šťavnatosť a ovocné tóny vína Pinot Noir. Výborne vyzdvihne jedinečnú chuť jahňacieho mäsa.
Huby: Či v plnke, rizote alebo ako hlavný chod, zemitosť húb sa krásne spája s týmto štýlom červeného vína. Ovocná chuť Pinot Noir dodajú hubám nádych sviežosti.
Brusnicová omáčka: Bez brusnicovej omáčky nie sú Vianoce. Pikantnosť omáčky vytvorí nádhernú rovnováhou s ovocnými tónmi lahodného vína Pinot Noir.
TIP na víno: Villa Maria Private Bin Pinot Noir 2020
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.