Vyhrajte pobyt s degustáciou vo vinárstve Karpatská Perla
28. 05. 2025Vyhrajte pobyt pre 2 osoby vo vinárstve Karpatská Perla s degustáciou. Môžete sa zrelaxovať pri peknom víne a užiť si komfort degustácie s ubytovaním. Výhercu privíta malebné rodinné vinárstvo Ladislava Šeba a jeho manželky Margity, ktoré je situované v obci Šenkvice. Do súťaže sa môžete zapojiť nákupom akéhokoľvek vína značky Karpatská Perla vo všetkých vínotékach WinePlanet alebo na eshope Wineplanet.sk. Súťaž trvá od 1.6. do 30.6.2025, víťaza žrebujeme 1.7.2025. Blahoželáme víťazovi, pani Miriam Os..ovej, ktorú sme kontaktovali emailom.
Víno a syr - ako ich skombinovať?
07. 05. 2025Kombinácia syra a vína môže byť skľučujúce. Aké víno vybrať k akému syru? Ponúkame vám najlepšie kombinácie, ktoré rozžiaria vaše chuťové poháriky.
Hlavným cieľom pri kombinácii syra a vína je nájsť príjemnú súhru alebo naopak kontrast. Môžete skombinovať syr s vínom alebo víno so syrom, no výsledok by mal byť rovnaký, pričom ani jeden nemôže dominovať nad druhým.
Kalkulačka vína na svadbu
05. 05. 2025Chystáte svadbu a premýšľate, koľko fliaš vína kúpiť a aké druhy budú hosťom najviac chutiť? My vám s týmto predsvadobným problémom radi poradíme. Víno je jedným zo zážitkov každej svadby. Vhodne vybrané víno ako aperitív a na ďaľšie popíjanie umocní slávnostnú atmosféru, prispeje k dobrej nálade všetkých hostí. Pri plánovaní svadby však narazíte na otázku, koľko vína je vlastne nutné kúpiť, aby ho nebolo zbytočne veľa a naopak, aby sa nevypilo moc skoro.
Inšpirujte sa: Víno a svadba – koľko a aké vybrať
Zápisky z MasterClass Guado Al Tasso
05. 05. 2025Guado al Tasso je talianske vinárstvo, ktorého história siaha do 17.storočia. Ideálne klimatické podmienky oblasti Bolgheri umožňujú pestovanie viniča a výrobu vín s nezameniteľným rukopisom.
29. apríla v sprievode Evy Horákovej, exportnej manažérky Marchese Antinori a someliera Rastislava Šutáka sa uskutočnil MasterClass so siedmymi zaujímavými vínami z Guado Al Tasso.
Slovenské vína a Veľká noc: Dokonalé kombinácie tradičných pokrmov a vín
27. 04. 2025Veľká noc je obdobím rodinných stretnutí, osláv a samozrejme vynikajúceho jedla. Na slovenských stoloch nechýbajú tradičné pokrmy ako údené mäso, hrudka, baránok, mazanec či rôzne druhy obložených mís. Aby bol veľkonočný stôl dokonalý, správny výber slovenského vína zohráva kľúčovú úlohu pri harmonizácii chutí. Ako teda správne skombinovať slovenské veľkonočné jedlá s domácimi vínami?