Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Pivnica Orechová spracováva hrozno z vlastných vinohradov s rozlohou 54 ha, rozprestierajúcich sa na juhozápadných svahoch Vihorlatských vrchov v Sobranskom vinohradníckom rajóne. Zakladateľom a majiteľom vinárstva je Ing. Pavol Michálek.
V Pivnici Orechová je úzko prepojené pestovanie viniča a technológia jeho spracovania. Vinohrady sú situované v bezprostrednej blízkosti spracovateľských kapacít firmy. Po zbere je hrozno vo veľmi krátkom čase spracované v modernej lisovni, a novovybudovanej muštárni s riadeným procesom vinifikácie muštu.
Vinohradnícka činnosť firmy nadväzuje na pestovateľskú tradíciu Šľachtiteľskej stanice Orechová, ktorá pôsobila v oblasti pod Vihorlatom od roku 1966. Vinohrady sú obrábané integrovaným spôsobom pestovania. Snahou majiteľa vinárstva je udržať v maximálnej miere staré pôvodné vinohrady Šľachtiteľskej stanice. Zachované pôvodné výsadby dodávajú orechovským vínam punc výnimočnosti, ale slúžia i ako zdroj očkovacieho materiálu pri príprave nových výsadieb. Vo vinohrade Orechová boli zachované pôvodné šľachtiteľské výsadby odrôd Rizling rýnsky, Rizling vlašský a Frankovka modrá.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.