Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
ALPL jablkový mušt vznikol neúnavnou prácou s viac ako 6 000 ovocinárskych rodín z Južného Tirolska a Trentina. Vyrába sa zo starostlivo vybraných a ručne oberaných jabĺk. Alpl stelesňuje pôvodnú silu a prirodzenú čistotu týchto miest. To je jediná ingrediencia, ktorú nájdete v každej fľaši.
Alpl sa zrodil v Dolomitoch a zachováva si silu a prirodzenú čistotu svojej krajiny. Zameriava sa predovšetkým na regionálnosť, udržateľnosť a prirodzenosť.
Cider Alpl je 100% prírodný a neobsahuje pridaný cukor. Tento produkt pripomína Prosecco alebo Spumante. Vyrába sa druhotnou fermentáciou pomocou metódy Charmat. Vyznačuje jemným perlením a sviežim aromatickým buketom.
V chuti sa prejavuje ľahkou sladkosťou a sviežou kyselinkou, ktorá sa spája s tónmi exotického ovocia a jabĺk. Podávajte ako aperitív alebo vytvorte originálne koktaily.
Keď raz vyskúšate jablkový mušt a Aperol, budete sa čudovať, prečo táto kombinácia nie je bežnejšia.
Ingrediencie
• 45 ml cideru ALPL Golden Times
• 15 ml Aperolu Aperol Aperitivo Bitter 11%
• 90 ml Prosecca Reya Prosecco
• 45 ml sódovej vody
• 1 plátok jablka (na ozdobu)
• 1 badián (na ozdobu)
Postup
Do pohára na víno pridajte jablkový mušt spolu s Aperolom. Pridajte Prosecco a ľad. Navrch nalejte sódovú vodu. Ozdobte badiánom a plátkom jablka. Ilustračné foto.
Lahodná chuť ginu sa výborne spojí s jablčným muštom a vytvorí osviežujúci letný drink.
Ingrediencie
• 50 ml ginu GINJOY 45%
• 20 ml citrónovej šťavy
• 80 ml cideru ALPL Golden Times
Postup
Veľmi ľahké. Všetko okrem jablčného muštu pretrepte s ľadom a potom dolejte ciderom. Jemne premiešajte a podávajte. Ilustračné foto.
Bohatá sangria v porovnaní s bežnou verziou. Zázvorové pivo a jablčný mušt sa dobre dopĺňajú s bielym, suchým vínom (Sauvignon Blanc je výborný). Pár jabĺk, citrón a pomaranč prinášajú sviežosť.
Ingrediencie (džbán)
• 2 rôzne druhy jabĺk nakrájaných na kocky
• 1 nakrájaný citrón
• 1 nakrájaný pomaranč
• 250 ml cideru ALPL Golden Times
• 250 ml zázvorového piva
• 1 fľaša bieleho vína Reya Sauvignon Blanc Pays d’Oc 2022
Postup
Na sangrii je skvelé to, že všetko spája do veľkého džbánu. Takže všetko pridajte do džánu, dobre premiešajte a ak chcete, nechajte pred podávaním vychladiť na 24 hodín. Tip: Ovocie nakrájané na kocky, obaľte v škoricovom cukre. Ilustračné foto.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.