Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Ružové víno a slnečné lúče idú ruka v ruke. Popularita ružových vín v posledných rokoch vo svete stúpa a získava si čoraz viac priaznivcov, či už vo forme šumivých alebo tichých vín. Prinášame vám päť osviežujúcich koktailov, ktoré si môžete pripraviť s ružovým vínom.
• ¼ šálky cukru
• 1 a ¼ šálky vody
• ¼ šálky čerstvej citrónovej šťavy
• 1 šálka ružového vína Villa Maria Private Bin Hawkes Bay Rosé
Na prípravu limonády zmiešajte vodu a cukor v malom hrnci. Priveďte do varu a miešajte, aby sa cukor rozpustil. Necháme vychladnúť.
Pridajte čerstvú citrónovú šťavu a vodu do cukrovej zmesi a miešajte, aby sa rozpustila. Dáme do chladničky do vychladnutia. Pred podávaním zmiešame limonádu s ružovým vínom. Rozdeľte medzi dva poháre a podávajte.
• ¼ šálky cukru
• 1 šálky vody
• ¼ šálky šťavy z krvavého pomaranča
• ¼ šálky čerstvej citrónovej šťavy
• 1 šálka ružového vína Museum Rosé 2023
• plátky krvavého pomaranča
Všetky ingrediencie jemne premiešajte, aby sa v ňom spojili v. Kokteil doplňte drveným ľadom.
• ⅓ šálky cukru
• ⅓ šálky brandy Romate Solera Reserva 36%
• 2 šálky nakrájaných jahôd
• 1 šálka nakrájaných broskýň
• 1 fľaša ružového vína Reya Organica Cabernet Sauvignon rosé
• 1 šálka perlivej vody
• 10-20 lístkov bazalky
Cukor a brandy dajte do veľkého džbánu a miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridajte čerstvé ovocie, víno a sódu a premiešajte, aby sa zmes spojila. Poslednú pridajte bazalku. Pred podávaním dajte sangriu do chladničky aspoň na 6 hodín. Podávajte s ľadom.
• 45 ml Lillet blanc
• 15 ml čerstvej grapefruitovej šťavy
• 15 ml cukrového sirupu
• 1 vaječný bielok
• 90 ml ružového Champagne De Saint Gall Le Rosé Premier Cru
Do šejkra plného ľadu nalejte Lillet, grapefruitovú šťavu, cukrový sirup a vaječný bielok. Silne pretrepávajte dobrých 10-15 sekúnd, kým nebude úplne ľadový. Nalejte do Camille Coupe pomocou sitka. Doplňte Champagne. Ozdobte jedlými kvetmi alebo plátkom čerstvého grapefruitu.
• 1-2 kolieska citróna
• 1-2 plátky grapefruitu
• ľad
• 180 ml ružové vína Gérard Bertrand Prima Nature Syrah Rose
• 45 ml ginu GINJOY 45%
• 15 ml cukrového sirupu
Na dno pohára rozmixujte kolieska citróna a grapefruitu. Pridajte ľad, ružové víno, gin a dobre premiešajte. Pridajte cukrové sirup na požadovanú sladkosť. Preceďte do pohára na víno a pridajte rozmixovaný citrón a grapefruit. Prevzaté z FoodWine
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.