Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Après-ski je neoddeliteľnou súčasťou zimnej dovolenky. Lyžiarske bary na zjazdovkách sa tešia veľkému úspechu. Priamo na svahu si môžete dopriať pohár vína alebo iného teplého nápoja. Prezradíme vám, čo je tento rok top drinkom, ktorý by ste mali ochutnať na svahu. Prípadne si ho kľudne namiešajte na chate po lyžovačke, väčšinu zvládnete pomerne jednoducho.
Klasickými zimnými nápojmi sú varené víno, punč alebo grog. Novinkou, najmä v severských krajinách, je glög. Základom je varené víno, do ktorého sa pridá vodka, kardamón, zázvor, škorica, klinčeky a pomarančová kôra. Pozor, má to silu.
Typickým rakúskym ski nápojom je Jägertee, ktorý naozaj na svahu zahreje. Pripravuje sa z rumu, čierneho čaju, červeného vína a akejkoľvek ovocnej pálenky. Nakoniec sa dochutí cukrom, škoricou a klinčekmi.
Prosecco na hory patrí. V každom bare na zjazdovkách predovšetkým v talianských Alpách nesmie chýbať v ponuke. Prosecco je trendy i v našich ski baroch, či už samostatne alebo ako súčasť koktailoch, napríklad Hugo. Vznikne namiešaním Prosecca, bazového sirupu a sódovky, ozdobený lístkom mäty.
Je známy horko sladký oranžový aperitív spritz, do ktorého sa pridá Prosecco. Zimná verzia Aperolspritzu.
Je to úplná bomba, ako už hovorí názov. Ide o kombináciu rumu, vajcového koňaku, šľahačky a kakaa.
Miešaný nápoj, ktorý je populárny hlavne v Alpách. Základom je energetický nápoj, do ktorého sa pridá silný, horký, bylinný likér. Takzvaný „nakopávač“.
Do tejto kategórie patrí i miešaný drink z energetického nápoja, do ktorého sa pridá farebný alkohol v menšom pohári. Dosiahnete zaujímavý farebný efekt.
V Nemecku na zjazdovkách môžete ochutnať netradičný Zirbenschnaps z borovicových šišiek, vo francúzskych Alpách zas likér Génépi z paliny.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.