Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Cava ¡Hola! z Barcelony je poctou všetkým obyvateľom a návštevníkom, ktorí prichádzajú alebo bývajú v Barcelone. Značku Cava ¡Hola! vytvorili v roku 2014 dvaja belgickí podnikatelia, Christopher Heirwegh a Christel Weemaes, ktorí sa presťahovali do Barcelony so snom vytvoriť najlepšiu organickú Cavu. Dnes po desiatich rokoch vyvážajú približne 85 % produkcie Cavy do 25 krajín sveta. Najobľúbenejšie sú Cava ¡Hola! Brut & Cava ¡Hola! Brut Pink.
Hrozno vinárstvo nakupuje z konkrétnych vinohradov od vinohradníkov, s ktorými majú dlhodobé zmluvy. Vinohrady ležia vysoko v horách 500 metrov nad morom v blízkosti vinárstva. Spolu s vinohradníkmi vysadili najmladší blok vysoko v horách na unikátnych terasách, ktoré poskytujú podzemnú drenáž, systém, ktorý odvádza dažďovú vodu, aby umožnil včasný rast koreňov v optimálnych podmienkach. Aluviálna, hlinitá pôda je jednou z najväčších hodnôt vinárstva. Zber sa robí ručne v nočných hodinách, aby sa zabezpečila jeho optimálna kvalita a zabránilo sa prirodzenej oxidácii pred lisovaním.
„V ¡Hola! sa zameriavame na vysoko kvalitné, prémiové šumivé vína, ktoré maximálne vyjadrujú katalánsky pôvod“.
Cava vyrobená tradičnou metódou z klasických bielych odrôd Xarello, Macabeo, Parellada a Chardonnay. Parellada sa pestuje v horách v nadmorskej výške 500 metrov, Macabeo v spodných častiach. Cava vyzrievala 18 mesiacov vo fľaši v barcelonských pivniciach.
Dizajn je inšpirovaný typickou barcelonskou kvetinovou dlaždicou s názvom „Rosa de Barcelona“. Intenzívna a svieža vôňa zeleného jablka, citrusov, neskôr tóny pečiva a mandlí. Ľahká, svieža a ovocná chuť s príjemnou aciditou a minerálnym záverom. Dobre sa kombinuje s morskými plodmi.
Cava vyrobená tradičnou metódou z odrôd Xarello, Macabeo a Pinot Noir. Pinot Noir pochádza z horných viníc v Penedès. Noci sú tam chladnejšie, hrozno si zachováva svoju ovocnosť. Cava vyzrievala 12 mesiacov vo fľaši v barcelonských pivniciach.
Dizajn je inšpirovaný typickou barcelonskou kvetinovou dlaždicou s názvom „Rosa de Barcelona“. Cava s intenzívnymi tónmi jahôd, malín a černíc. Svieža, ovocná chuť s perzistentným perlením. Skvelá k tapas.
Od roku 2016 vo vinohradoch nepoužívajú žiadne chemikálie a znižuje sa aj používanie siričitanov na minimum. Všetky šumivé vína sú certifikované ako organické a vegánske. ¡HOLA! patrí medzi prvé vinárstva, ktoré prijali ekologické poľnohospodárstvo pre všetky svoje vína a od roku 2019 získali európsku ECO certifikáciu. Pomaly sa vo vinárstve prijímajú biodynamické princípy, vrátane kompostovania, privádzania zvierat a začlenenia lunárneho kalendára.
Vinárstvo úzko spolupracuje s ekologicky udržateľnými špecialistami na rozšírení poľnohospodárskych techník, ktoré pomáhajú podporovať živý, dýchajúci ekosystém. Organické ničenie buriny si vyžaduje trpezlivé inovácie. Vyhýbanie používaniu syntetických a biologických herbicídov a namiesto toho sa zameriava na prírodné alternatívy.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.