Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Po Vianociach si potrebuje naše telo oddýchnuť od ťažkých pokrmov. Kuracie mäso je ľahko stráviteľné a má málo kalórii. Jeho príprava je všestranná, môžete ho dusiť, grilovať alebo smažiť. Lenka si pre vás pripravila kuracie kúsky v horčicovej omáčke s Basmati ryžou. K tomuto jedlu sa výborne hodí naša novinka Reya Elementa Rizling vlašský 2021.
Čas prípravy: 30 min, počet porcií: 3-4
Recept pripravila Lenka z WinePlanet.sk.
Víno odporučila sommeliérka Denisa Šutáková z WinePlanet.sk.
1. Kuracie mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance.
2. Mäso dáme do misky, pridáme strúčik cesnaku, kukuričný škrob, hladkú múku, osolíme a okoreníme podľa svojej chuti. Všetko v miske dobre premiešame.
3. Na panvici si rozpustíme 1 lyžicu masla a mäso sprudka orestujeme do zlata. Mäso z panvice si odložíme na bok.
4. Na tej istej panvici dáme znovu 1 lyžicu masla a orestujeme na nej nadrobno nakrájanú šalotku a tenké plátky jarnej cibuľky.
5. Pridáme horčicu, bylinky , biele víno, vývar, smotanu, soľ a korenie podľa chuti.
6. Spolu varíme 3 minúty, aby sa omáčka zredukovala. Do hotovej omáčky pridáme kuracie kúsky a dobre premiešame.
7. Servírujeme s ryžou, alebo s opekanými zemiakmi. Ja som vybrala ryžu Basmati, ktorú si uvaríme podľa návodu na obale.
Štandardným pravidlom je párovanie bieleho vína s bielym mäsom a ľahkými jedlami. Najlepšie je tiež zladiť intenzitu vína s úrovňou bohatosti pokrmu. Kombinácia duseného kuracieho mäsa s krémovou omáčkou s ľahkým bielym vínom je veľmi populárna a obľúbená. Reya Elementa Rizling vlašský 2021 je ľahké a svieže biele víno s ovocným charakterom a príjemnou kyselinkou. A práve svieža kyselinka a jemná krémovosť vína vytvára skvelú harmóniu s kuracími kúskami s ryžou.
Vo vôni bieleho vína sa premietajú príjemné tóny lúčnych kvetov a medu. Harmonické biele víno s ovocným charakterom a sviežou kyselinkou. Ukázať víno na eshope.
Rada Reya Elementa vznikla ako potreba klientov na lacnejšiu radu vín určených predovšetkým pre gastro segment. Symbolizuje základnú radu vín, ktorú charakterizuje čistá grafická línia. Na etikete sú zobrazené rôzne prvky, grafické elementy, pripomínajúce strapce hrozna. Reya Elementa sú akostné, jednoodrodové vína zo slovenských vinohradov.
Štyri vína Reya Elementa, dve biele suché vína odrôd Rizling vlašský a Tramín červený, jedno ružové víno z odrody Frankovka modrá a červené z odrody Svätovavrinecké. Majú šrobovací uzáver pre ľahkú manipuláciu.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.