Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Ak máte radi zábavu pri príprave alebo popíjaní kokteilov, ale radi by ste si dopriali neaolkohlickú verziu, pripravili sme pre vás skvelé nealko alternatívy k najznámejším koktailom. Zdroj: Riedel
Preferujete alkoholické drinky? Prečítajte si blog: Koktaily na báze ginu Adamus
Zmes citrusových štiav, sirupu, limetky, sódovej vody a soli je presne to, čo potrebujete na servírovanie výborného koktailu, ktorý je skutočným tropickým potešením a zároveň si zachováva najpozoruhodnejšie vlastnosti margarity.
Ingrediencie (na jednu porciu)
• Himalájska soľ
• 1 limetka nakrájaná na mesiačiky
• Ľad
• 30 ml. čerstvej limetkovej šťavy
• 30 ml čerstvej pomarančovej šťavy
• 15 ml čerstvej citrónovej šťavy
• 2 lyžičky agávového nektáru alebo cukrového sirupu
• Sódovka
Príprava
Nasypte soľ na tanier, kúskom limetky prejdite okolo okraja pohára Riedel a jemne ho ponorte do soli, aby ste pokryli okraj. Po dokončení naplňte pohár ľadom. Nalejte limetkovú, pomarančovú a citrónovú šťavu. Pridajte agávový nektár/cukrový sirup do koktailového šejkra a pretrepte, aby sa spojili. Po dokončení nalejte do pohára, doplňte sódovou vodou a ozdobte kúskom čerstvej limetky.
Bez alkoholu neznamená bez kofeínu. Takže s týmto lahodným koktailom na báze espressa si môžete vychutnať originálny drink.
Ingrediencie (na jednu porciu)
• 45 ml vodky bez alkoholu
• 30 ml espressa shot, chladené
• 20 ml cukrového sirupu
• 3 kávové zrná na ozdobu
Príprava
Pripravte si espresso shot a nechajte ho vychladnúť v chladničke asi 30 minút. Po vychladnutí nalejte všetky ingrediencie do šejkra naplneného ľadom a intenzívne pretrepávajte asi 20 sekúnd. Zmes preceďte do pohára Riedel a ozdobte kávovými zrnami.
Espresso shot v Taliansku „un caffè“ je malá šálka s aromatickým nápojom. Potrebujete asi 7 g kávy a 25 ml horúcej vody.
Kto by nemal rád mojito? Táto verzia klasického mätového kokteilu bez rumu vás skutočne osvieži a nabije energiou.
Ingrediencie (na jednu porciu)
• 30 ml čerstvej limetkovej šťavy
• 15 ml cukrového sirupu
• 120 ml sódovky
• Ľad
• malý zväzok lístkov mäty
• 1 limetka
Príprava
Nakrájajte limetku na mesiačiky, pridajte ju do pohára Riedel s hrsťou lístkov mäty a rozdrvte pomocou barovej lyžičky. Pridajte čerstvú limetkovú šťavu, cukrový sirup, sódovú vodu, ľad a premiešajte.
Kombinácia ginu bez alkoholu, jahôd a limetky je všetko, čo potrebujete, aby ste si znovu vytvorili skvelú atmosféru leta i v zime.
Ingrediencie (na jednu porciu):
• 210 ml rozdrvených mrazených jahôd
• 60 ml rozdrvených čerstvých jahôd
• 60 ml čerstvej limetkovej šťavy
• 60 ml cukrového sirupu
• 30 ml ginu bez alkoholu Toison
• plátok limetky a jahody na ozdobu
Príprava:
Pridajte všetky ingrediencie do mixéra a mixujte pri vysokej rýchlosti do hladka asi 30 sekúnd. Keď ste so svojim koktailom spokojní, nalejte ho do koktailového pohára Riedel a ozdobte plátkom čerstvej limetky a jahodou.
Dokonalá nealkoholická náhrada za najobľúbenejší ginový koktail. Príprava je jednoduchá. Potrebujete len gin bez alkoholu, alternatívu ku Campari bez alkoholu, bitters, sirup a pomarančovú kôru.
Ingrediencie (na jednu porciu)
• 30 ml ginu bez alkoholu Toison
• 30 ml cukrového sirupu
• 30 ml alternatívy Campari bez alkoholu
• 2 kvapky pomarančového bitters
• Pomarančová kôra na ozdobu
Príprava
Všetky ingrediencie pridajte do miešacieho pohára s ľadom a miešajte, kým sa nespoja. Preceďte do pohára Riedel Rocks Glass a ozdobte kúskom pomarančovej kôry.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.