Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Graham´s Blend No.5 a Blend Nº12 sú novinky v segmente portských vín a predstavujú moderný, inovatívny prístup k portským vínam ako základ pre koktaily. Portské víno je dobré aj samo o sebe, avšak dodáva chrbtovú kosť a hĺbku rôznym kokteilom. Od jednoduchého, no príjemne osviežujúceho bieleho portského s tonikom, plátkom citróna a vetvičkou mäty, ako to robia v Portugalsku, až po zložitejšie Master at Arms. Dekadentný kokteil s tmavým rumom, grenadínou a redukciou portského vína. S Graham´s Blend No.5 a Blend Nº12 vytvoríte originálne a lahodné kokteily na báze portského vína.
Blend Nº5 predstavuje začiatok novej éry v Graham´s. Názov odkazuje na 5 základných surovín k príprave skvelého drinku Porto & Tonic a tiež na 5. generáciu rodiny Symington. Prvé biele portské víno určené pre barmanov k príprave koktailov. Víno tvoria predovšetkým dve portugalské biele odrody Malvasia Fina a aromatický Moscatel Galego. Hrozno je ručne zberané. Fermentácia prebieha pri nízkej teplote. Do vína sa následne pridáva brandy (77 %obj.), aby sa zastavila fermentácia a víno zostalo sladké s 19% obj. Blend Nº5 je v skutočnosti mimoriadne všestranné portské víno a prináša rozmanitosť do sveta koktailov. Polosladký štýl portského vína s dostatočnou sladkosťou na vyváženie horkosti toniku.
„Blend Nº5 vyžaruje postoj a pôvab tanečníka salsy,“ hovorí John Rogerson, asistent manažéra značky. „Keby to bola osoba, určite by to urobilo dojem, keď vojde do miestnosti."
Servis: Podáva sa vychladené samostatne alebo ako koktail Port & Tonic s tonikom, ľadom, citrónom a mätou.
Blend Nº12 dostal meno podľa doby zberu hrozna. Zbiera sa o polnoci (číslo 12) v najvyššej nadmorskej výške, aby sa zabezpečila sviežosť. Blend Nº12 predstavuje odklon od portfólia klasických rubínových portských vín. Víno je predovšetkým vyrobené z portugalskej modrej odrody Touriga Nacional. Fermentácia pri nízkej teplote prebieha pomaly, aby sa zachoval primárny, ovocný štýl. Do vína sa následne pridáva brandy (77 %obj.), aby sa zastavila fermentácia a víno zostalo sladké s 19% obj. Svieže, ľahké a aromatické portské víno.
„Nie je to prvá vec, na ktorú si v kokteile spomeniete, ale keď sa otvorí, odhalí sa vám,“ vysvetľuje John Rogerson.
Servírovanie: Podáva sa vychladené samostatne alebo ako koktail Midnight Spritz so suchým šumivým vínom, ľadom, jahodou a plátkom pomaranča.
Graham´s vlastní jedny z najlepších viníc v údolí rieky Douro. Úplne nezávislá rodinná spoločnosť je dôležitým obchodníkom s vínom známym vo svete pre svoju kvalitu. Graham's bola jednou z prvých spoločností, ktoré investovali do vlastných viníc. V roku 1890 vinárstvo postavilo impozantnú pivnicu vo Vila Nova de Gaia s úchvatným výhľadom na Porto. Najlepšie vína pochádzajú z Quinta dos Malvedos, ktorú Graham´s kúpil v roku 1890. V pivniciach zrejú vína od roku 1882. Od roku 1970 patrí Graham´s pod Symington Family Estates, ktorá vlastní vyše 1000ha vinohradov v oblasti s postupným prechodom na organické pestovanie viniča. Paulovi Symingtonovi udelil časopis Decanter v roku 2012 titul Man of the Year.
„Prečo vznikli Graham´s Blend No.5 a Blend Nº12 ? Videli sme potrebu omladiť značku a zaujať mladšiu generáciu zákazníkov,“ hovorí Anthony Symington, senior brand manažér.
Douro bola prvá oficiálne vymedzená vinohradnícka oblasť na svete a patrí do svetového dedičstva UNESCO. Kopcovitý terén ovplyvnený kontinentálnou klímou a riekou Douro. Pôda je tvorená zvetranou bridlicou. Táto členitá pôda uľahčuje infiltráciu dažďovej vody, ako aj prenikanie koreňov viniča do hĺbky, kde majú prístup k vode. Letné teploty nad 40 °C, neuveriteľne nízke množstvo zrážok a dobre odvodnená pôda znamená, že vinič má jedny z najnižších výnosov na svete a prináša vysoko koncentrované hrozno.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.