Nový Zéland je známy nielen krásnou prírodou a čistotou, ale aj kuchyňou, ktorá vychádza z darov mora, kvalitného mäsa a sviežeho ovocia. V spojení s tamojšími vínami vznikajú neopakovateľné chuťové zážitky. Prinášame vám päť typických jedál, ktoré si viete pripraviť aj doma, a odporúčania, ktoré vína Villa Maria sa k nim hodia najlepšie.


Badia a Passignano
Rodina Antinori kúpila toto vinárstvo v roku 1987. Nachádza sa v areáli historického kláštora, po ktorom nesie aj víno svoje meno. Majitelia dostali zároveň právo používať miestnu pivnicu. K vinárstvu patrí 325ha, na 50ha sa pestuje Sangiovese pre Tignanello, ostatné na výrobu Chianti Classico a Badia a Passignano. Badia di Passignano Gran Selezione je vyrobené z najlepších polôh Chianti Classico. Vo vinici sa objavuje selekcia starých klonov z Tignanella s hustotou výsadby 5000-7000 koreňov/ha. Nová apelácia Gran Selezione, ktorej zakladateľom bol aj Antinori začala ročníkom 2009.
Píšeme na našom BLOGu

Nie vždy je po ruke barman a nie vždy je čas miešať náročné drinky. Aj doma však môžete zažiť atmosféru koktailového baru – stačí otvoriť fľašu Barback’s. Táto novinka v ponuke WinePlanet prináša hotové koktaily vo fľaši, pripravené podľa originálnych receptúr skúsených barmanov.
Celú kolekciu Barback’s nájdete u nás: Barback’s na WinePlanet

Slovensko síce patrí medzi menšie vinohradnícke oblasti v rámci Európy, no napriek tomu ponúka pestrosť. Šesť vinohradníckych oblastí rozprestierajúcich sa od Bratislavy až po Tokaj tvoria mozaiku ktorá odzrkadľuje charakter slovenských vín. Víno tu nie je len nápojom, ale aj súčasťou kultúry a životného štýlu.

Keď sa povie Záhorie, milovníkom vína sa okamžite vybaví Skalický rubín – červené víno s jedinečným charakterom, ktorého pôvod je viazaný na vinohradnícku oblasť okolo Skalice. A práve toto víno tvorí srdce ponuky Vinárstva Tureček z Vrádišťa.