Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Prinášame vám tri vianočné recepty s čajmi Dammann Fréres, ktoré sa distribuujú do celého sveta. Dammann Fréres vyrába širokú škálu exkluzívnych, prémiových čajových zmesí rôzneho pôvodu a chutí.
Spoločnosť Dammann Frères bola založená v roku 1692. I dnes sa stále snaží vyrábať ten najlepší čaj hľadaním najlepších listov a pestovateľských miest po celom svete. V priebehu rokov boli napísané najväčšie kapitoly histórie francúzskeho čaju Dammann Frères. Spoločnosť sa rozšírila ďaleko za hranice svojej pôvodnej predajne v Paríži. Dodnes je poháňaná vášňou pre najočarujúcejšie a podmanivejšie vlastnosti čaju, snažiac sa zdokonaliť umenie prípravy. Odbornosť bola odovzdaná deťom a vnúčatám tretej generácii, ktorá túto vášeň pre čaj naďalej zachováva.
Ingrediencie: (cca 40 ks)
• 200 g hladkej múky
• 50 g práškového cukru
• 150 g masla
• 160 g zomletých mandlí
• 1 lyžička škorice
• 1 lyžička kakaa
• kôra z polovice citróna
• 1 vajce
• 1 kanvica čaju „Noël à Paris“ Dammann Fréres Noel á Paris
Postup: V miske zmiešajte hladkú múku, 100 g zomletých mandlí, cukor, škoricu, kakao a citrónovú kôru. Po kúskoch pridajte maslo a ručne vypracujte cesto. Pridajte vajce a miešajte, kým cesto nie je homogénne a hladké.
Cesto zabalené vo fólii dajte na jednu alebo dve hodiny do chladničky. Predhrejte rúru na 180 °C. Cesto rozvaľkajte na pracovnej doske, ktorá je mierne posypaná múkou. Cesto nakrájajte na okrúhle tvary pomocou vykrajovátka.
Zvyšné cesto nevyhadzujte a pokračujte v krájaní, kým sa cesto neminie. Sušienky pečte 8 až 9 minút. Kým sú sušienky v rúre, zmiešajte čaj so zvyšnými 60 g zomletých mandlí. Touto zmesou naplňte duté sušienky. Posypte práškovým cukrom a vychutnajte si.
Ingrediencie (cca 40 ks)
• 225 g zomletých mandlí
• 225 g krupicového cukru:
• "Tisane de Noël": 20 g (vianočný bylinkový čaj rozdrvte v mažiari alebo pomocou mlynčeka na kávu, prášok preosejte, aby ste odstránili príliš hrubé kúsky) – Dammann Fréres Tisane de Noel
• 2 vaječné bielka
• 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
• hnedý cukor
Postup: Tento recept vyžaduje, aby sa cesto nechalo odpočívať, preto je lepšie pripraviť si ho deň predtým. Po pridaní štipky soli vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Za stáleho šľahania pomaly pridávajte cukor. Z rozšľahaného vaječného bielka si odložte, ktorý neskôr použijete na polevu. Pridajte zomleté mandle, Tisane de Noël a citrónovú šťavu. Vytvorte cesto. Pracovnú dosku prikryte vrstvou hnedého cukru. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm. Cesto vyrežte vykrajovátkom v tvare vianočných stromčekov. Aby sa vykrajovač nelepil, pravidelne ho opláchnite v studenej vode. Vianočné stromčeky poukladajte na papier na pečenie.
Zvyšným rozšľahaným bielkom naplňte cukrárske vrecko a ozdobte stromčeky. Nechajte sušiť aspoň dvanásť hodín. Predhrejte rúru na 210 °C. Pečte 5 minút alebo menej, pričom dávajte pozor, pretože poleva môže veľmi rýchlo zmeniť farbu.
Ingrediencie (pre 6 osôb)
• 200 g horkej čokolády VENCHI Horká čokoláda 85%
• 4 vajcia
• 180 g krupicového cukru
• 80 g hladkej múky
• 1 balíček sušeného droždia
• 60 ml smotany na šľahanie 33%
• 40 g mätového čaju Dammann Fréres Sachets Peppermint
Postup: Na panvici priveďte smotanu do varu a potom 3,5 minúty v nej vylúhujte mätový čaj Dammann Frères. Vylúhovanú smotanu precedíte cez sitko (objem sa zmenší asi na tretinu pôvodného objemu), potom nechajte vychladnúť v chladničke. Čokoládu rozpustíte vo vodnom kúpeli. Vaječné žĺtky vyšľahajte s cukrom. Preosiatu múku a droždie zmiešajte a vareškou pomaly vmiešajte do žĺtkov. Prilejte vychladnutú smotanu. Potom za stáleho miešania pridajte rozpustenú čokoládu. Z bielkov vyšľaháte tuhý sneh a vareškou opatrne pridáte k cestu. Zmes vylejte do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C 35 - 40 minút.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.