Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Za značkou De Saint Gall sa skrýva historický unikát v regióne Champagne. K jeho vytvoreniu a úspechu prispela „Union Champagne“. Spoločne využívajú kolektívny prístup k implementácii vinárskej odbornosti odovzdávanej z generácie na generáciu. Podpis De Saint Gall celkom prirodzene evokuje čistý a elegantný štýl Champagne.
Champagne De Saint Gall je vlajkovou loďou Union Champagne, družstva „novej generácie“ založenej v Avize. Champagne sa vyrába v pivniciach patriacich Union Coopérative Champagne. Tieto dva subjekty spolupracujú už viac ako 50 rokov a zabezpečujú, aby Champagne aj naďalej slúžila svojmu menu.
Champagne de Saint Gall združuje najlepšie družstvá v regióne Champagne. Union Coopérative Champagne bola založená v roku 1966. Dnes združuje 15 družstiev a viac ako 2 300 profesionálov v oblasti vinohradníctva. Champagne Saint Gall je výsledkom tohto výnimočného spojenia. Vyrába sa časom overenými tradičnými postupmi, ale zároveň využíva to najlepšie z moderných technológii doplnkovým spôsobom. O vinič sa starajú v súlade s odôvodnenými vinohradníckymi postupmi a každý vinohrad je starostlivo monitorovaný a prispôsobený vlastným špecifikám, aby získali čo najlepšie hrozno. Chef de Cave je enológ Cédric Jacopin.
Úspech Champagne de Saint Gall tkvie vo viac ako tisíc hektároch viníc v kategórii Premier a Grands Crus, všetky klasifikované od 95 do 100 % podľa systému hodnotenia Champagne „echelle des crus“. Vinohrady zahŕňajú takmer polovicu oblasti Côte des Blancs, kde kraľuje Chardonnay a vlastnia i niektoré z prestížnych viníc v Montagne de Reims.
Union Champagne vyrábať a predávať hotové Champagne samostatne, je tou najzaujímavejšou vecou, ktorá sa v Champagne stala počas posledných štyridsiatich rokov.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.