Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Od svojho vzniku Champagne House Palmer & Co. vždy pracoval na zlepšovaní kvality. Dnes pokračuje v napredovaní tým, že presadzuje základné hodnoty, vyváženosť a eleganciu. Pre Champagne Palmer & Co je vytvorenie cuvée rovnako dielom prírody ako človeka. Harmonicky a s vášňou kombinujú odrody hrozna, polohy, ročníky a rezervné vína, až kým nedosiahnu dokonalé cuvée, ktoré odráža prácu vinohradníka a vinára. A práve preto sme sa v Corneri rozhodli zaradiť Champagne Palmer & Co. opäť do portfólia.
V roku 1947 sa 7 etablovaných vinohradníkov v Champagne rozhodlo spojiť svoje sily a vytvoriť spoločnosť Palmer & Co. Spoločne zdieľali túžbu po dokonalosti a víziu vytvoriť vinárstvo známe svojou vášňou pre harmóniu, rovnováhu a snahu o dokonalosť. Dnes tieto vlastnosti stále definujú štýl Champagne Palmer& Co. Zachovať prirodzenú eleganciu, ktorá nielen trvá, ale sa aj rozvíja a zdokonaľuje.
Ekologická výroba vína je prioritou vinárstva. Okrem certifikácie HVE3 a VDC podporuje udržateľné vinohradnícke postupy a zachovanie biodiverzity prírodného prostredia a kvality pôdy. Viac ako 50 % vinohradov vo vlastníctve Palmer & Co. má certifikáciu VDC a HVE3 a cieľom dosiahnuť 100 % v roku 2023. Champagne Palmer & Co má ako jedno z mála vinárstiev certifikáciu HQE (High Environmental Quality) v Champagne.
Champagne Palmer & Co. vlastní 220 hektárov viníc s označením Premier a Grand Cru v oblasti Montagne de Reims (Mailly, Verzenay, Rilly-la-Montagne, Chigny-les-Roses, Ludes, Villers-Marmery a Trépail).
Oblasti Côte de Sézanne, Côte des Bar a Marne dopĺňajú mozaiku. Premier a Grand Crus predstavujú viac ako 50 % vinohradov.
Cellar Master Xavier Berdin a jeho 4 enológovia sú strážcami štýlu Champagne Palmer & Co. Vášnivo bdejú nad tvorbou Champagne s neutíchajúcou ostražitosťou. Pre Xaviera je vytvorenie Champagne rovnako dielom prírody, ako aj človeka. Rezervné vína sú vybrané pre svoju štruktúru a schopnosť vyzrievania. Tvoria chrbticu neročníkových cuvée Palmer & Co. Dodávajú výslednému Champagne bohatosť a hĺbku, čím zaisťujú, že štýl Champagne Palmer & Co zostane konzistentný.
Vína zostávajú v kontakte s kvasinkami niekoľko rokov. Pomalé vyzrievanie na kaloch dodáva Champagne komplexnosť. Neročníkové Champagne zrejú minimálne tri roky, ročníkové šesť až osem rokov. Magnum a väčšie formáty fliaš desať a viac rokov.
Xavier Berdin: „Spájame rôzne polohy, odrody, ročníky a rezervné vína s harmóniou a vášňou, aby sme sa strafili do dokonalosti a rovnováhy. To je štýl Champagne Palmer & Co.“
Palmer je jedným z mála Champagne domov, ktoré prispôsobili techniku vyvinutú v Jereze vínam zo Champagne. V Champagne sa systém Solera každý rok obnovuje pridaním vín z poslednej úrody. Červené víno zo systému Solera sa používa k výrobe cuvée Rosé Reserve. Zatiaľ čo Chardonnay zo Solery sa používa ako korenie do rezervných vín Palmer Brut Reserve a tiež ako dozážny likéri v čase degoržovania. Pinot Noir zo Solery sa používa v cuvée Palmer Blanc de Noirs.
Xavier Berdin: „Už viac ako 35 rokov pracujeme s tromi systémami Solera v dvoch fázach. Prvá fáza prebieha v dubových sudoch pre nový ročník, než sa pridá do druhej rezervy v nerezových tankov."
Champagne Palmer & Co. Brut Réserve
Hrozno pochádza z Premiers a Grands Crus vinohradov v oblasti Montagne de Reims, ktorá prepožičiavajú tomuto Champagne výraznú osobnosť. Základ tvorí 60% Chardonnay, 40% Pinot Noir a 10% Pinot Meunier. Vyzrieva 4 roky na jemných kaloch, magnum 6 rokov.
Champagne Palmer & Co. Rosé Solera
Spája v sebe výnimočnú ovocnosť a jemné tóny korenia. Srdce Champagne tvorí jedinečná viac ako 40 ročná Solera vín z odrody Pinot Noir. Cuvée tvorí 45% Chardonnay, 40% Pinot Noir, 15% Pinot Meunier a 8% červených vín zo Solery. Vyzrieva 3 roky na jemných kaloch, magnum 5 rokov.
Champagne Palmer & Co. Blanc de Blancs
Chardonnay pochádza hlavne z nádherných viníc Trépail a Villers-Marmery. Tieto Premiers Crus z oblasti Montagne de Reims sú známe pre svoju eleganciu a sviežosť. Vyzrieva 5 rokov na jemných kaloch, magnum 10 rokov.
Champagne Palmer & Co. Blanc de Noirs
Predstavuje dokonalú rovnováhu medzi Pinot Noir (50%) a Pinot Meunier (50%) z oblasti Montagne de Reims, Côte des Bars a údolia Marne. Ponúka súčasný výraz Champagne Blanc de Noirs. Vyzrieva 3 roky na jemných kaloch, magnum 5 rokov.
Champagne Palmer & Co. Grands Terroirs 2015
Cuvée Grands Terroirs vyjadruje podstatu viníc Premier (Trépail, Villers-Marmery, Ludes, Chigny-les-Roses, Rilly-la-Montagne) a Grand Cru (Mailly, Verzenay) z výnimočného ročníka 2015. Cuvée tvorí 50% Chardonnay, 38% Pinot Noir a 12% Pinot Meunier. Pomalé vyzrievanie na jemných kaloch.
Champagne Palmer & Co. Amazone de Palmer & Co.
Vďaka svojmu jedinečnému štýlu, výberu najlepších polôh Montagne de Reims, taktiež pomalému vyzrievaniu na kaloch, ručnému striasaniu a oválnemu tvaru fľaše je toto Champagne skutočne výnimočné. Cuvée ročníkov 2009, 2010 a 2012. 51% Chardonnay (18% Solera, hrozno z 1er crus Trépail,Villers-Marmery ) a 49% Pinot Noir (hrozno z Grands crus Mailly a Verzenay). Vyrába sa len raz za 5 až 6 rokov.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.