Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Sme radi, že vám môžeme oznámiť, že Champagne Palmer Rosé Solera bolo najlepšie hodnoteným vínom na tohtoročnej prestížnej súťaži International Wine & Spirits Competition s vynikajúcim hodnotením 98 bodov. Najlepšie skóre súťaže a perfektné načasovanie pre letnú sezónu.
Výsledky IWSC 2024 Wine sú vonku. Porota zložená z viac ako 120 medzinárodných porotcov, vrátane Masters of Wine a Masters of Sommeliers rozhodovalo o najlepších vínach. Členovia hodnotiacej komisie vín boli Alex Hunt MW, Alistair Cooper MW, Dirceu Vianna Junior MW, Essi Avellan MW, John Hoskins MW, Mick O'Connell MW, Sarah Abbott MW. 57 % tvorili poprední maloobchodníci zo Spojeného kráľovstva, 26 % majitelia z osvedčených barov a reštaurácií, 6 % novinári a pedagógovia venujúci sa vínu.
Porota opísala Champagne Palmer & Co Rosé Solera ako: „Elegantné Champagne s ovocným, aromatickým profilom. V chuti zrelé červené letné ovocie. Intenzita ovocia pokračuje po celú dobu s pridaním jemne krémovej textúry. Nebeské a štýlové Champagne.”
Unikátne ružové Champagne, ktoré vzniká pridaním rezervných vín (8%) vyzrievajúcich spôsobom Solera. Základom je hrozno z Riceys. Na kvasinkách vyzrieva 3 roky (Magnum 5 rokov). Podiel rezervných vín je 35%. Dozáž je na úrovni 8g/l. Senzoricky kombinuje ušľachtilosť, ovocnosť a finesu s dotykom korenistých tónov. 45% Chardonnay, 40% Pinot Noir a 15% Pinot Meunier.
V roku 1947 sa 7 etablovaných vinohradníkov v Champagne rozhodlo spojiť svoje sily a vytvoriť spoločnosť Palmer & Co. Spoločne zdieľali túžbu po dokonalosti a víziu vytvoriť vinárstvo známe svojou vášňou pre harmóniu, rovnováhu a snahu o dokonalosť. Dnes tieto vlastnosti stále definujú štýl Champagne Palmer& Co. Zachovať prirodzenú eleganciu, ktorá nielen trvá, ale sa aj rozvíja a zdokonaľuje.
Ekologická výroba vína je prioritou vinárstva. Okrem certifikácie HVE3 a VDC podporuje udržateľné vinohradnícke postupy a zachovanie biodiverzity prírodného prostredia a kvality pôdy. Viac ako 50 % vinohradov vo vlastníctve Palmer & Co. má certifikáciu VDC a HVE3 a cieľom dosiahnuť 100 % v roku 2023. Champagne Palmer & Co má ako jedno z mála vinárstiev certifikáciu HQE (High Environmental Quality) v Champagne.
Champagne Palmer & Co. vlastní 220 hektárov viníc s označením Premier a Grand Cru v oblasti Montagne de Reims (Mailly, Verzenay, Rilly-la-Montagne, Chigny-les-Roses, Ludes, Villers-Marmery a Trépail). Oblasti Côte de Sézanne, Côte des Bar a Marne dopĺňajú mozaiku. Premier a Grand Crus predstavujú viac ako 50 % vinohradov.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.