Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Rum je veľmi populárny základ v nespočetných receptoch pre letné koktaily. Chcete si vychutnať daiquiri alebo mojito? Prinášame vám klasické aj inšpiratívne letné koktaily na báze rumu.
Inšpirujte sa: Letné koktaily s ginom, Letné koktaily s vínom
Ingrediencie
• 30 ml rumu Don Q Cristal 40%
• 1 zväzok čerstvej mäty
• 25 ml čerstvej limetkovej šťavy
• 25 ml jednoduchého sirupu (rozpustite 250 g kryštálového cukru v 250 ml horúcej vody)
• 1 kvapka Reya Prosecco
• 4 čerstvé maliny
Postup
Najprv rozmixujte maliny a potom mätu. Pridáte rum, limetkovú šťavu, jednoduchý sirup a ľad. Dôrazne pretrepte. Preceďte do pohára Collins naplneného ľadom. Doplňte Proseccom.
Ingrediencie
• 50 ml rumu Don Q Gold 40%
• 15 ml rumu Don Q 151º
• 40 ml ananásového džúsu
• 30 ml kokosového likéru Malibu likér 21%
• 1 kvapka Angostura bitters
• čerešňa na ozdobu
Postup
Zmiešajte rum Don Q Gold, ananásový džús, kokosový likér, bitters a pol odmerky ľadu, kým nebude drink ľahký a penivý. Nalejte do tulipánového pohára. Doplňte s rumom Don Q 151. Ozdobte čerešňou.
Ingrediencie
• 45 ml rumu Oak Barrel Aged Spiced Don Q 45%
• 45 ml limetkovej šťavy
• 25 ml jednoduchého vanilkového sirupu (rozpustite 250 g kryštálového cukru v 250 ml horúcej vody a pridajte pár kvapiek vanilkovej esencie)
• Dve kvapky Angostura bitters
Postup
Pretrepte rum, džús, sirup, bitters a ľad. Preceďte do pohára na kupé.
Ingrediencie
• 60 ml rumu Don Q Gran Reserva Aňejo XO 40%
• 1 kocka cukru
• 3 kvapky Angostura bitters
• pomarančová kôra na ozdobu
• maraschino čerešňa na ozdobu
Postup
Vložte kocku cukru do pohára. Pridajte 3 kvapky Angostura bitters. Zmes premiešajte a potom pridajte ľad. Nalejte Don Q Gran Reserva a miešajte, kým dobre nevychladne. Ozdobte pomarančovou kôrou a maraschino čerešňou.
Ingrediencie
• 60 ml rumu Malteco Reserva Maya Aňos 15YO 40 %
• 30 ml Aperol Aperitivo Bitter 11%
• 120 ml Reya Prosecco
• sóda
• 1 plátok pomaranča
Postup
Pridajte rum a Aperol do kalicha na biele víno s ľadom. Doplňte Proseccom a kvapkou sódy. Ozdobte plátkom pomaranča a jemne premiešajte.
Ingrediencie
• 60 ml rumu Blue Stamp 42%
• 15 ml portského vína Graham's 10 Y.O. Tawny Port
• 2 kvapky Angostura® bitters
• pomarančová kôra na ozdobu
Postup
V šejkri zmiešame všetky ingrediencie s ľadom. Preceďte do pohára s ľadom. Ozdobte pomarančovou kôrou.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.