Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Renomovaná publikácia čílskeho novinára a kritika vín Patricia Tapiu Descorchados udelila Marinovi Di Paolovi, hlavnému enológovi v Rutini, ocenenie „Winemaker of the Year“.
Takmer tri desaťročia je Mariano zodpovedný za produkciu vín vo vinárstve, je uznávaný na lokálnych aj zahraničných trhoch pre svoj talent a odhodlanie, dômyselnosť a nepopierateľný prínos k prestíži argentínskych vín, ktoré sa tešia obľube po celom svete.
Jeho posadnutosť vyváženými, kvalitnými a elegantnými vínami so zameraním na optimálnu zrelosť a vhodný čas zberu, je charakteristickým znakom muža, ktorý vedie svoj tím podľa najvyšších profesionálnych štandardov. Okrem toho Di Paola neustále skúša a zavádza rozhodnutia o technickom zlepšení a prichádza s novými nápadmi a prevratnými zmenami. To je prípad známeho valcového fermentora, fermentačnej nádoby, ktorú v roku 2003 vytvorili Pascal Conte a samotný Di Paola.
Somelierka odporúča vína Rutini:
Rutini Antología XLIV 2014
Rutini Single Vineyard Gualtallary Cabernet Franc 2017
Rutini Apartado Gran Malbec 2015
Rutini Felipe Rutini 2014
Zaoberá sa tiež neustálym experimentovaním a výskumom, keďže v štúdii, ktorú vykonal v súvislosti so správaním jednotlivých krov viniča v rámci toho istého vinohradu, zaznamenával rozdiely v úrovniach koncentrácie a aromatických profilov. Vykonával vysoko sofistikované mapovanie prostredníctvom leteckej fotografie, zameraný na zvýšenie výberu bobúľ hrozna.
Počas svojej rozsiahlej kariéry vo vinárstve Rutini, ktorú začal vo veľmi ranom veku, sa zúčastnil na 43 zberoch.
23 rokov zastával učiteľské miesto ako profesor enológie na Univerzite Don Bosca v Mendoze. V roku 2008 viedol výstavbu novej budovy vinárstva v Tupungato, aby umožnil proces výroby vína vykonávať v blízkosti viníc a s najlepšími dostupnými zdrojmi na maximalizáciu kvality vín. To vysvetľuje, prečo miestni a medzinárodní kritici vína uznávajú jeho vynikajúce úspechy, jeho vína, ktoré vynikajú bohatosťou chutí a vôní, čistotou.
Descorchados: „Vína vyrobené vinárom Marianom Di Paolaom sú základom Južnej Ameriky“.
Vinárstvo Rutini je jedným z najvýznamnejších a najznámejších producentov vína v Argentíne. Zakladateľ Felipe Rutini, pôvodom z Talianska (Marche), založil vinárstvo koncom 19. storočia v Uco Valley Mendoze. Vinohrady ležia v provincii Tupungato, La Consulta a Altamira. Hrozno sa zberá individuálne podľa jednotlivých parciel v závislosti od optimálnej zrelosti. V súčasnosti sa hrozno spracúva v novom modernom vinárstve v Tupungato. Konzistentná kvalita vín Rutini je obdivuhodná a prináša pôžitok milovníkom už viac než 130 rokov.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.