Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Vinárstvo Mouton Cadet vzniklo v roku 1930 na základe rozhodnutia baróna Philippa de Rothschilda, ktorý chcel sprístupniť časť svojej produkcie. O 90 rokov vzniká nová kolekcia vín vo verzii bio a vegan.
Mouton Cadet predstavuje novinku. Ružové víno Rosé x Mathilde s kolekciou etikiet nakreslených v osobitom štýle inšpirovanom životným štýlom francúzskeho pobrežia Atlantiku. Objavte víno s ovocným charakterom, ktoré rešpektuje Bordeaux terroir.
Vinárstvo Mouton Cadet prizvalo Mathilde, pravnučku baróna Philippe de Rothschilda, aby im pomohla definovať toto ružové víno. Na základe jej chutí vytvorili rosé s ideálnym chuťovým profilom: svieže, ovocné a šťavnaté. To je dôvod, prečo ročník 2022 obsahuje podpis Mathildy ako symbol dedičstva a prechodu z jednej generácie na druhú.
Víno Rosé x Mathilde je vyrobené s rešpektom v súlade s požiadavkami na bio a vegan vína. Mouton Cadet sa spojil so 7 vinohradníkmi, aby vybrali 30 hektárov vinohradov v bio režime v Bordeaux na ílovo-vápenatej pôde. Víno sa vyrába sa priamym lisovaním hrozna odrody Merlot. Nasleduje fermentácia v nerezových tankoch pri kontrolovanej teplote.
Víno svetlej farby so sviežou vôňou i chuťou. Dominancia malín, ružového grapefruitu a šťavnatého ananásu. Šťavnatá, ovocná chuť s hravou kyselinkou. Minerálny záver s delikátnosťou exotického ovocia. Víno, ktoré sa pije vychladené. Je ideálne ako aperitív s priateľmi a rodinou a dobre sa kombinuje s tzatziki nátierkou, zeleninovou prípadne cviklovou penou.
Mouton Cadet spolupracuje s 8 partnerskými vinohradníkmi na 60 hektárov viníc v bio režime v Bordeaux väčšinou na hlinito-vápenatých pôdach.
Mouton Cadet Bio Rouge je typický Bordeaux blend odrôd Merlot 88%, Malbec 7%, Cabernet Sauvignon 3% a Cabernet Franc 2% z ekologických vinohradov. Po ručnom zbere sa hrozno ihneď odvezie do lisovne, kde sa triedi. Nasleduje fermentácia v nerezových tankoch pri kontrolovanej teplote. Po dokončení fermentácie víno leží 6 mesiacov na jemných kaloch.
Ľahká sklenená fľaša, recyklovateľná hliníková kapsula, prírodná korková zátka a etiketa z recyklovaného papiera svedčia o hlbokom záväzku chrániť našu planétu.
Intenzívna fialová farba so svetlo karmínovými odleskami V ovocnej vôni dominujú tóny sliviek, čiernych ríbezlí a černíc. Chuť nadväzuje na ovocnú textúru s bohatým prejavom. Výborne sa kombinuje s hovädzím tatarákom alebo husacím prsiam so zázvorom, červenou kapustou a majoránom. Podľa šéfkuchára Maxima Roussarieho toto víno a artičokový koláč v barigoule, so špargľovými tagliatelle a omáčkou s bylinkami a kandizovanými paradajkami tvoria úžasne lahodnú kombináciu.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.