Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
V každej domácnosti sú cestoviny vždy po ruke. Ak nim pridáte zeleninu, ktorá práve dozrieva v záhrade /cuketu, papriku a rajčiny/ s olivovým cesnakom a parmezánom, vytvoria rýchlu a ľahkú večeru.
Skvelým spoločníkom bude k nim novinka v našom portfóliu unikátne španielske ružové víno Las Musas z ročníka 2020.
Talianske cestoviny Sgambaro sú vyrobené z tvrdej pšenice, ktorá pochádza zo severného Talianska. Sgambaro je rodinný podnik, ktorý v roku 1947 založil Tullio Sgambaro a denne vyrobí 150 ton cestovín. Firma vyrába 4 línie cestovín – Yellow Label, BIO Label, Minicuccioli a Bigoli Nobili. Yellow Label sú cestoviny vyrobené z tvrdej pšenice Marco Aureliono, ktorá patrí k najlepším v Taliansku. Pšenica sa pomaly spracováva a dlhšie suší pri nízkych teplotách, aby sa zachovali jej organoleptické vlastnosti.
Čas prípravy: 20 minút
Počet porcií: 4 osoby
1. Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode „al dente“. Scedíme a necháme odkvapkať.
2. Nachystáme si hlbšiu panvicu, rozohrejeme na sucho a vložíme do nej nakrájané paradajky , cuketu pokrájanú na rezance a papriku na lodičky.
3. Opečieme na miernom ohni na sucho z každej strany asi 5 minút, pokvapkáme olivovým olejom a okoreníme malou lyžičkou oregana, mletým čiernym korením a soľou podľa chuti .
4. Do panvice pridáme špagety a všetko dobre premiešame.
5. Servírujeme na tanieri a ozdobíme hoblinami parmezánu.
Grilovaná cuketa, paprika a rajčiny sú typické pre stredomorskú kuchyňu, najmä pre južné pobrežia Talianska, Francúzska i Španielska. Víno Las Musas z vinárstva Finca Museum je vo vôni jemné a elegantné, v chuti prekvapí svojou komplexnou a bohatou štruktúrou a tiež skvelou sviežou kyselinkou. Výborne sa prepojí s chuťou cestovín s grilovanou zeleninou a parmezánom.
Unikátne ružové víno, ktoré pochádza z 2ha vinohradu Las Canteras, ktorý bol vysedený v roku 1937 viacerými bielymi i modrými odrodami s prevahou Garnachy, Tempranilla, Albilla Mayor a Verdeja. Nachádza sa v nadmorskej výške 768 m nad morom na juhovýchodne orientovanom svahu. Chudobná štrkovo hlinitá pôda prispieva k veľmi nízkym výnosom. Hrozno sa zberá a vinifikuje spoločne. Nefiltrované vyzrieva 3 mesiace v dubových sudoch. Do číslovaných fliaš sa plní len jemne čírené. Bledoružová farba. Príjemná vôňa kôstkového ovocia, bielych kvetov s jemným dotykom biskvitu. Komplexné a jedinečné ružové víno so schopnosťou vyzrievať. Limitovaná produkcia a veľká rarita! Pozrieť víno na eshope.
Finca Museum bolo založené v roku 1999 a patrí pod Barón de Ley. Ide o prvý projekt skupiny mimo D.O.Ca Rioja. Po rokoch hľadania našlo vinárstvo ideálne miesto v oblasti Cigales. Vína z tejto oblasti stoja v tieni susednej a slávnejšej oblasti - Ribera del Duero. Kamenisté pôdy s nízkym organickým materiálom a vplyv kontinentálneho podnebia s prudkými zmenami teplôt, ponúka ideálne podmienky vyrábať jedinečné červené vína s vlastnou osobitosťou. V niektorých prípadoch aj 100 ročné vinohrady s nadmorskou výškou do 800 metrov nad morom rodia Tempranillo (Tinta del Pais), z ktorého vyrábajú veľké vína.
Recept pripravila Lenka z WinePlanet.sk. Víno odporučila someliérka Denisa Šutáková z WinePlanet.sk.
Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.