Blog na tému El Coto
Odísť z témyTempranillo a Tapas - dokonalý pár
08. 11. 2023Každý rok druhý štvrtok v novembri oslavuje Tempranillo svoj medzinárodný deň. Zažite oslavu španielskeho životného štýlu s dvoma typickými klasikami Tempranillo a Tapas. Vyskúšajte recepty na tapas, ktoré sa k Tempranillu dobre kombinujú.
Viac aj na blogu: Medzinárodný deň pre Tempranillo
Medzinárodný deň pre Tempranillo
31. 10. 2023Na jeseň sa vinice s Tempranillom sfarbia do žiarivo červenej. V roku 2020 bolo Tempranillo treťou najviac pestovanou modrou odrodou na svete, pričom väčšina výsadieb bola na Pyrenejskom polostrove.
Hovädzie ragú s hokkaido haluškami a TIP na víno El Coto
12. 10. 2023Jeseň pomaly prichádza. Čoraz častejšie vyhľadávame pokrmy, ktoré sú plnšie a bohatšie. To isté platí i o vínach. Lenka si pre vás pripravila hovädzie ragú s hokkaido haluškami. K tomuto pokrmu odporúčam španielske červené víno z oblasti Rioja El Coto Coto de Imaz Reserva 2018.
El Coto – Španielsky líder v oblasti udržateľnosti
08. 08. 2023EL Coto získalo v roku 2022 certifikáciu WFCP vďaka štrukturálnym zmenám v riadení procesov výroby vo vinárstve.
EL Coto Coto de Imaz Reserva je udržateľná značka, ktorá si zachováva osobitosť, pričom značne znižuje dopad na životné prostredie. Etiketa vína a papierové kartóny sú recyklovateľné. Ľahšia fľaša vína znižuje spotrebovanú energiu a uhlíkovú stopu o 26,3 %. Znižuje prepravné náklady a tým optimalizuje CO2 pri doprave.
Svieži jahodový koláč a TIP na víno El Coto
12. 05. 2023Prekvapte svoju najmilšiu mamu ku dňu matiek už túto nedeľu. Upečte pre ňu svieži jahodový koláč podľa receptu od Lenky a pripite na jej zdravie lahodným bielym vínom El Coto Semidulce 2021.