Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Láska sa dá oslavovať každý deň. Avšak 14. február je skvelou príležitosťou prekvapiť svoju lásku valentínskym koktailom. Vína Cote des Roses majú nielen nádherný dizajn fľaše v tvare ruže, ale i chuťovo zaujímavý obsah. Prinášame vám niekoľko koktailov pripravených na báze vín Cote des Roses, ktoré si môžete pripraviť aj u vás doma počas Valentínskeho večera. Prekvapte svoju lásku hneď dvakrát.
Ingrediencie
• 4 cl Cote des Roses Chardonnay
• 1 cl sirupu mMMm - Vlčie sirupy Passion fruit - Mandarinka
• 6 cl brusnicovej šťavy
• 4 cl passion fruit šťavy
• 2 cl ginu Ginjoy
• ľad
Postup
V chladenom šejkri zmiešajte sirup s brusnicovou a passion fruit šťavou. Pridajte gin a poriadne premiešajte. Prelejte do kalicha na biele víno a doplňte vínom.
Ingrediencie
• 1 cl Cote des Roses Pinot Noir
• 2 cl citrónovej šťavy
• 4 cl whisky Black Velvet Reserve 8YO 40%
• 2 cl sirupu mMMm - Vlčie sirupy Malina – Tymian
• chilli paprička na ozdobu
Postup
V chladenom šejkri zmiešajte citrónovú šťavu so sirupom a whisky. Prelejte do pohára pre whisky a dolejte vínom. Na ozdobu môžete použiť chilli papričku.
Ingrediencie
• 3 cl Cote des Roses Rosé
• 2 cl vaječných bielkov
• 2 cl creme de cassis
Postup
Na dno kalicha nalejte creme de cassis. V šejkri pretrepte vaječné bielka s ružovým vínom do penista a nalejte do kalicha s likérom.
Ingrediencie
• 2 cl Cote des Roses Chardonnay
• 3 cl Casoni Vermouth aceto balsamico di Modena IGP 18%
• 4 cl Cointreau Liqueur 40%
• 3 cl citrónovej šťavy
• zlaté vločky na ozdobu
Postup
Všetky prísady nalejte do vychladeného šejkra a premiešajte. Obsah potom prelejte do kalicha pre biele víno a ozdobte zlatými vločkami.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.